Nagyszerűen sikerült az U15-ös lányok Savaria Tornája!

Nagyszerűen sikerült az U15-ös lányok Savaria Tornája!

Élmény. Öröm. Büszkeség. Csapatszellem. Alázat. Tapasztalat. Mesterségbeli tudás.

Talán leginkább ezek a szavak, „címkék” jutnak eszünkbe, a leány U15-ös korosztály számára második alkalommal megrendezett Savaria Nemzetközi Ifjúsági Tornára visszagondolva, a kétnapos viadal hangulatát tökéletesen visszaadó miniklipet nézve.

Az Illés Akadémia női szakága megalapítása óta törekszik arra, hogy a lányok a képzési időszak alatt olyan komplex tudást sajátítsanak el, amely felkészíti őket az akár nemzetközi szintű felnőtt futballra is. Ennek része – Csertői-Juhász Anita, a női akadémia igazgatója többször is kiemelte mennyire fontos része – az is, hogy korosztályos csapataink minél több mérkőzést játszhassanak külföldi ellenfelekkel, a lányok minél több futballkultúrával ismerkedjenek meg.

A lányok II. Savaria Tornája nagyszerűen szolgálta ezt a célt. Formálódó, újjáépülő U15-ös csapatunk jó mérkőzéseket vívhatott, a szlovén ŽNK Radomlje és a horvát ŽNK Medimurje Čakovec ellen győzelmet ünnepelhetett. A két felvidéki gárda, a tornagyőztes Spartak Trnava és az ezüstérmes FC Tatran Prešov most még erősebbnek is bizonyult.

De a lényeg, nem is az eredményekben van.

Fontosabb az élmény. Az öröm. A büszkeség. A csapatszellem. Az alázat. A tapasztalat. A mesterségbeli tudás.

A leány U15-ösök részére rendezett Savaria Nemzetközi Ifjúsági Torna videóklipje elérhető az Illés Akadémia YouTube-csatornáján!