A fejlődés eredményekkel is párosult

A fejlődés eredményekkel is párosult

Határozottan jó szezont tudhat maga mögött a Szűcs János irányította U13-as csapatunk.

A 2022/2023-as szezont a vezetőedzővel elemeztük.

A középpontban az egyén fejlődése volt, szerettünk volna kreatív, technikailag jól képzett gyerekeket a nagypályás futballra felkészíteni. Nagy figyelmet fordítva a mentális fejlesztésre is. Az eredmény másodlagos volt ugyan, de ha működik a fejlődési spirál, akkor az eredményekkel is párosul. Az elmúlt egy évben rengeteget fejlődtek a srácok, kiváltképpen a támadóharmadban. Nagyszerű megoldásokban és gólokban is megmutatkozott a technikás, ötletes játék. Jövőre nagypályás bajnokságban szerepel a csapat, melynek az alapjait leraktuk, minden adott a további fejlődéshez!

Hogyan értékeled a 2022-2023-as bajnoki évet?

A szezon kifejezetten jól sikerült. A bajnokságban a legkevesebb vereséget szenvedtük el, mindössze hármat. A gólkirályt pedig mi adtuk Szabó Botond személyében, aki 40 találattal érdemelte ki a címet. Nagyon sok emlékezetes meccsünk volt: a Vidi elleni idegenbeli 4–0-ra, a ZTE elleni 3–2-re és a Győr elleni 4–3 ra is szívesen gondolok vissza. Talán lehetett volna kevesebb döntetlen is, de sokszor nehéz dolgunk volt, mivel az ellenfelek nagy része védekezésre rendezkedett be ellenük. Ami viszont a legnagyobb pozitívum, hogy mindenkor a saját stílusunkat és alapelveinket tettük ki a pályára.

A már említett fejlődés miben nyilvánult meg leginkább?

Egyénileg mindenki fejlődött, ahogy csapatszinten is. A 4-3-3-as játékrendszert építtettük egész szezonban, a 8+1-es bajnokság ellenére is. Azt gondolom, hogy a gyerekek vevők voltak a munkára, gyorsan fejlődtek. A kreativitás és a mentális erő minőségében egyénileg és csapatszinten komoly előrelépés történt. Az U14-es korosztályban Szabó Botond és Módly Samu is bemutatkozott. Csapatszinten pedig a letámadásunk és az ezekből felépített támadásaink fejlődtek hatalmasat.

Az biztos, hogy nagyon sok pozitív élményed lehetett a csapatodnak köszönhetően.

A bajnokságban nem emlékszem igazán rossz meccsünkre, a Győr elleni derbiket pedig nagyon élveztük. A nyár elején pedig két szlovéniai tornán két dobogós helyezést is begyűjtöttünk nagypályán, igazán jó csapatok ellen! Összességében jár a gratuláció a csapatnak, sajnálom, hogy a közös munkát nem tudjuk folytatni. De biztos vagyok abban, hogy a gyerekek sok sikert fognak elérni. Köszönöm Takács Csaba, Faggyas Milan, Mészáros-Szarka Tíria, Schmidt Gábor és Horváth Zoltán segítséget és munkáját!