Nagypályán játszott az Illés Akadémia U13

Nagypályán játszott az Illés Akadémia U13

Osztrák ellenféllel csaptak össze Sátori Barnabás tanítványai.

Illés Akadémia U13 – Flyeralarm Admira 1–3 (1–0)
Illés Aka. U13:
Dudás – Tóth N., Husz, Varga B., Lajos – Baranyi, Lengyel, Novák – Majlinger, Bangó, Ihász. Csereként pályára léptek: Kovács V. – Máté, Molnár B., Boda. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerző: Bangó (5., 1–0)

A vasárnapi U13-as magyar–osztrák-összecsapás nagypályán zajlott, a felek 2×40 percet játszottak. Hamar megszereztük a vezetést: az ötödik percben egy labdaszerzés után gyorsan mentünk át ellentámadásba, aminek végén Bangó Benedek ugrott ki és értékesítette a helyzetet, 1–0. Ezt követően kiegyenlített találkozó következett, kisebb lehetőségek adódtak mindkét kapu előtt, de teljesen megérdemelten vezettünk.

A térfélcsere után gyorsan megszületett a vendégek első gólja, egy beadás utáni fejesből voltak eredményesek a dél-bécsiek, 1–1. Egy óra elteltével átvették a vezetést: egy gyorsan elvégzett kisszöglet utáni kavarodásból találtak be. Mentünk előre az egyenlítésért, volt is bőven lehetőségünk, ám ezek kimaradtak, míg a hajrában újfent az Admira szerzett gólt: egy szélről beadott labda után találtak be harmadjára, így 3–1-re ők nyertek.

Annak ellenére, hogy a számszerű eredmény vesztes mérkőzést mutat, játékminőségben jobban tetszett a mai nap, mint a múlt heti, Hartberg elleni győzelem. Visszakaptam sok mindent, amit az elmúlt időszakban gyakoroltunk. Jól néztek ki a labdaszerzés utáni átmeneteink. Agresszívek és motiváltak voltunk, kimondottan jó volt az első félidőnk, megérdemelten vezettünk. A II. félidőben az ellenfél a cserék által fizikai fölénybe került, ez pedig leginkább a labdavesztések utáni versenyfutásokban mutatkozott meg. A mi ellentámadásainkban is megvolt a veszély, ezeket azonban nem tudtuk értékesíteni – ebben a periódusban a helyzetkihasználást tekintve ők volt a jobbak. Minőségi csapat ellen jó teljesítményt nyújtottak a srácok, az összkép a jövővel kapcsolatban pozitív és biztató

– nyilatkozta Sátori Barnabás vezetőedző.