Döntetlent játszott Nagykanizsán a Haladás

Döntetlent játszott Nagykanizsán a Haladás

Újabb felkészülési mérkőzésen szerepeltek a szombathelyiek, Katona István most is betalált.

A 2023/2024-es bajnoki szezonra az Illés Akadémián készülő Szombathelyi Haladás játékosai délután buszra szálltak, és Dél-Zalába utaztak, hiszen az NB III-as FC Nagykanizsa vendégeként léptek pályára. Alekszandar Jovics a Mursits – Mayer (Frák, 35.), Csató, Bolla, Tarján – Simut, Tóth M., Jancsó – Perovics, Katona, Kun összeállításban kezdette csapatát. Azaz az Illés Akadémia jelenlegi növendékei közül Mayer Gergő (a 35. perctől Frák Marcell) és Katona István, míg a korábbiak közül Mursits Roland, Bolla Gergő, Tarján Patrik, Simut Mario Lucas, Tóth Máté és Jancsó András szerepelt az egykori Olajbányász stadionjában. Kun Bertalan mellett az augsburgi szélső, a 2004-es születésű Ruvejd Perovics is próbajátékon vett részt.

Egyértelműen a hazaiak kezdték jobban a játékot, Mursits Roland óriási bravúrral óvta meg kapunkat a góltól. Hiába támadott többet a Nagykanizsa, a 12. percben Jancsó András révén – aki eddig mind a négy felkészülési találkozón betalált – megszereztük a vezetést: középpályás labdaszerzés után Perovics tálalt Jancsó elé, aki szépen lőtt a kapuba, 0–1. Nem sokkal később ismét Mursits-védést láthatott a közönség, míg a másik oldalon Katona István kísérleténél volt a helyén a kanizsai kapus, majd aztán – a játék képe alapján megérdemelten – kiegyenlítettek a hazaiak egy 20 méteres nagy lövéssel. Az ivószünet után nem sokkal megint nálunk volt az előny, Katona István iratkozott fel a góllövők közé: a védők között erőszakosan szerzett labdát a kapu előterében, majd a jobb sarokba továbbított, így 2–1-es Hali-előnnyel mehettek rövid pihenőre a felek.

A II. félidőre Szvoboda Dániel és Horváth Arnold is beálltak, sőt, visszatért Zvekanov Vanja is, ám hamar cserét kért, így Szakály Attila lépett pályára. A 65. percre sort cserélt a Hali: Pálfi – Nyíri, Jagodics, Csonka, Bosnjak – Rácz, Szakály, Mohos – Horváth R., Kelemen, Csernik tizeneggyel folytatták a zöld-fehérek. A 71. percben szabadrúgásból egyenlített a Nagykanizsa, a találatot korábbi növendékünk, Kovalovszki Máté jegyezte. Akár meg is nyerhette volna a mérkőzést a Haladás, ám a hajrában Rácz Barnabás büntetőt hibázott, így maradt a 2–2-es végeredmény.

Folytatás szombaton, amikor a Tóth Milánt foglalkoztató Sturm Graz II-t fogadja a Jovics-csapat.