Nagy arányú győzelem idegenben

Nagy arányú győzelem idegenben

Szegeden startolt remekül az Illés Akadémia U15-ös csapata.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia U15 – Illés Akadémia U15 0–6 (0–2)
Illés Aka. U15: Tama (Tóth M., 63.) – Abért B. (Pénzes, 41.), Németh R. (Takács D., 63.), Rózsa, Pécskai (Abért O., 49.) – László, Bécsy, Palkó – Zsiga (Nagy K., 58.), Liplin (Őri B., 58.), Meskó (Vér, 63.). Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők: Zsiga (13., 0–1), Liplin (19., 0–2), Meskó (42., 0–3), Abért (52., 0–4; 59., 0–6), Palkó (56., 0–5)

Hosszú túrára indultak a zöld-fehérek, hiszen a Szeged-Csanád Grosics Akadémia otthonában kezdte el a pontvadászatot az Illés Akadémia U15-ös csapata. Az országos bajnokság Alap-csoportjának első mérkőzésén a mieink az első húsz percre kétgólos előnyt építettek ki. A második félidőben is folytatódott az Illés Akadémia-fölény. A találkozón szép akciógólokat szereztünk felépített támadások után. A labdaszerzések utáni gyors átmenetek jól működtek, és úgy tűnt, sebességben nem igazán tudja felvenni a mieinkkel a versenyt a hazai alakulat.

Jól kezdtük a találkozót, mi domináltunk, többet volt nálunk a labda, irányítottuk a játékot, a helyzetek előttünk adódtak. Az első félidőben még volt a Szegednek egy-két veszélyesebb lehetősége – ezeknél védekezésben követtünk el hibákat. Szünetben átbeszéltük a dolgokat, ráadásul a fordulást követően rá tudtunk játszani az ellenfél kevésbé jó pontjaira. Érződött, hogy mi vagyunk a jobb csapat, megérdemelten győztünk. Különösen örülök annak, hogy mindenkinek játéklehetőséget tudtam adni a mérkőzés folyamán

– értékelte a látottakat Sátori Barnabás.