Mozgalmas hétvégén vannak túl leánycsapataink

Mozgalmas hétvégén vannak túl leánycsapataink

Az U14-es, az U19-es, valamint az NB I-es alakulat is a MOL Fehérvárral mérte össze erejét szombaton, illetve vasárnap.

Női szakágunk is megkezdte a felkészülést a 2021/2022-es szezonra, a munka második hetének végén pedig már edzőmérkőzések is szerepeltek a programban. Szombaton legidősebb preakadémiai csapatunk, valamint a Tebeli György irányította U19-es korosztály hazai környezetben fogadta a Fejér megyeieket, míg vasárnap a Székely Tibor vezette felnőtt csapat sok-sok akadémistával a keretben Székesfehérvár felé vette az irányt.

A legifjabbak háromnegyed pályán játszották saját mérkőzésüket, amely a nagy meleg és a többek számára újdonságot jelentő pályaméret ellenére igencsak élvezetesre és gólgazdagra sikeredett. Az első találatot a mieink szerezték, ezt követte még összesen kilenc, a csapat az első erőfelmérőjén 5–5-ös döntetlent ért el.

Azzal a találkozóval egy időben U19-es leányaink is pályára léptek a fehérváriak ellen. Tebeli György tanítványai rendkívül szervezett csapat benyomását keltették: elöl, valamint hátul is jól muzsikáltak. Külön öröm, hogy az újonnan érkező játékosok is remek teljesítménnyel járultak hozzá a fölényes, 7–0-ás sikerhez. A legeredményesebbnek Simon Franciska bizonyult, aki három alkalommal vette be ellenfelünk kapuját.

Vasárnap a Simple Női Liga bajnoki rajtjára készülő NB I-es csapaton volt a sor. Székely Tibor mindenkinek lehetőséget biztosított. Az „alapcsapat” háromgólos előnyt szerzett, a fordulás után pedig szinte kizárólag akadémiánk növendékei voltak a pályán. Így is sikerült növelni az előnyt, a 4–0-ás végeredményt Németh Zsófia Peónia állította be, méghozzá egy bombagóllal.