Most nem énekelték ki a sajtot a szánkból

Most nem énekelték ki a sajtot a szánkból

Két góllal adta meg a mérkőzés keretét U19-es csapatunk, és összességében teljesen megérdemelten győzte le 3–1-re az ETO FC együttesét.

Illés Akadémia U19 – ETO FC Győr U19 3–1 (2–1)
Illés Aka. U19.: Kovács M. – Dezamits, Szabó B., Tóth K., Horváth H. – Kozári (Bényei, 82.), Rosner (Nagy B., 57.), Horváth B. – Horváth R. (Udvardi, 46.), Pruska (Tama G., 57.), Bunevácz (Mohos, 92.). Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerzők: Horváth R. (1., 1–0), Pruska (32., 2–1), Bunevácz (90., 3–1)

A két csapat nem is olyan régen, az alapszakasz utolsó fordulójában találkozott egymással Szombathelyen és akkor bizony akadémistáink hagyták, hogy a győriek az utolsó pillanatokban szerzett góllal egy pontot elorozzanak tőlünk. Most azonban nem akartak semmit sem a véletlenre bízni Horváth Rudolf és Horváth András tanítványai, és már az első percben meg is szerezték a vezetést: Horváth Rajmund lépett ki a győri védők közül és 8 méterről a bal felső sarokba emelt. A 22. percben növelhettük volna az előnyünket, de a vendégek kapusa védeni tudta Bunevácz Bence éles szögből leadott lövését. Nem sokkal később viszont első valamirevaló helyzetükből egyenlítettek a Rába-partiak: Bakos Zsombor lőtt pár remek csel után a hálónkba. Szerencsére a bekapott gól nem fogta meg a mieinket és az első félóra végén már ismét vezettünk: Rajmi remek átadását Pruska Dani helyezte a kapuba. Így a szünetben 2–1-re mentek akadémistáink.

Térfélcserét követően főként mezőnyben gyűrték egymást a küzdő felek, a kapuk nem igen forogtak veszélyben. A 65. percben viszont két lehetőségünk is adódott: előbb Dezamits Dominik centerezéséről maradt le centikkel Tama Gergő, majd Deza eresztett meg egy löketet, de a győri cerberus magabiztosan védett. A 87. minutumban azonban csak másodszorra tudta megkaparintani Horváth Balázs életerős lövését. A 90. percben viszont a vendégek kapusa is nagy szerepet játszott abban, hogy Bunevácz Bence egy szemfüles találattal végleg el tudta dönteni a derbi kimenetelét, azaz beállította a 3–1-s végeredményt.

Tudtuk, hogy a Győr ellen nagyon nehéz játszani, de alaposan felkészültünk és sok fiatal, U17-es, valamint sérülésből, betegségből visszatérő játékossal álltunk fel. Egész héten láttam a srácok szemében a győzni akarást. Úgy érzem, hogy a Győrnek gyakorlatilag egy helyzete volt csak. Mi pedig háromszor is betaláltunk, amivel eldöntöttük a mérkőzést. Most egy-két nap pihenő, aztán ugyanígy felkészülünk a Puskás elleni kőkemény összecsapásra

– nyilatkozta a derbi után Horváth Rudolf vezetőedző.