Kállai Zalán kezdőként szerepelt

Kállai Zalán kezdőként szerepelt

Az U18-as válogatott Georgia ellen játszott felkészülési találkozót.

2022 első U18-as válogatott mérkőzésen Georgia csapata volt az ellenfelünk. Balmazújvárosban Kállai Zalán a kezdőcsapatban találta magát, mellette ott volt korábbi növendékünk, Simon Barnabás, valamint a Haladás játékosa, Artner Dávid is.

A magyar válogatott a mérkőzés elejétől kezdve mezőnyfölényben játszott, de nem találtuk a harcosan, szervezetten játszó ellenfél gyenge pontjait, így nem tudtuk zavarba hozni az elsősorban kontrákra berendezkedő vendégek védelmét. Az első két lövési kísérlet a georgiai válogatott előtt adódott, míg magyar részről a félidő közepén Artner Dávid átlövése után a kapufáról vágódott ki a labda.

A második félidő magyar lehetőségekkel kezdődött, de ezekből nem született gól, majd a 61. percben a vendégek büntetőhöz jutottak, amit értékesítettek is, 0–1. A folytatásban is volt két-három nagy helyzetünk, valamint mi is elvégezhettünk egy tizenegyest, de Kiss Norbert lövését védte az ellenfél kapusa. A hajrában sem sikerült újítani, így maradt a 0–1. Két nap múlva a debreceni Nagyerdei Stadionban vághatunk vissza a vereségért.

Nagyon jó iramú meccset játszottunk, egy roppant harcosan, keményen futballozó rivális ellen. Az ellenfél nagy hangsúlyt helyezett a védekezésre, ezért kevés helyzetünk volt az első félidőben. A fordulás után büntetőből hátrányba kerültünk, ezt követően a grúzok még inkább visszaálltak a kapujuk elé. Ezzel együtt is szerezhettünk volna gólt, de ezúttal büntetőből sem tudtunk eredményesek lenni. Sok tanulsága van a mérkőzésnek, és bízom abban, hogy ezeket felhasználva a csütörtöki visszavágón már sikerül jó eredményt elérnünk

– mondta a mérkőzés után Oross Márton szövetségi edző.

Forrás: www.mlsz.hu