Mohos Barni 73, Szvoboda Dani 54 percet játszott

Mohos Barni 73, Szvoboda Dani 54 percet játszott

Kikapott Norvégiától az U19-es magyar válogatott.

Az Illés Akadémia növendékei közül Szvoboda Dániel a kezdőcsapatban kapott helyet az U19-es lettországi selejtezőtorna harmadik, utolsó fordulójában. A mieink Norvégia ellen léptek pályára. Az első negyedóra végén egy sajnálatos sérülés miatt cserélni volt kénytelen Babó Levente szövetségi edző: Szűcs Tamást a keret másik szombathelyi akadémistája, Mohos Barnabás váltotta.

A 0–0-s első félidőt követően a norvégok megnyomták a második játékrész elejét és kétgólos előnyt építettek fel. A mieinknél a Szvoboda Dani mellett szintén kezdő Haladás-játékos, Pintér Filip is 54 percet töltött a pályán. A hajrában sikerült szépítenünk, így 2–1-es vereséget szenvedtünk.

A csoport másik mérkőzésén a házigazda lettek 8–0-ra verték Gibraltárt, így a mieinkkel azonos gólkülönbséggel zártak (a letteknek 9–4 , míg nekünk 8–3), ám több szerzett góllal ők szerezték meg a második helyet a négyesben. Mindez azt jelenti, hogy Magyarország nem lesz ott a tavaszi elitkörben.

A torna alatt mind Dani, mind Barni 3-3 mérkőzést játszottak. Mohos nevéhez 208 perc alatt 2 gól és 2 gólpassz fűződik, míg Szvoboda 124 perce során 2 gólpasszt osztott ki.