Miskolci győzelemmel hangolt a jövő heti zöld-fehér rangadóra női U19-es csapatunk

Miskolci győzelemmel hangolt a jövő heti zöld-fehér rangadóra női U19-es csapatunk

A mieink Pintér Tekla és Hécz Zsuzsanna találataival, valamint Kaszap Kamilla duplájával 4–2-es idegenbeli sikert arattak.

DVTK U19 – Illés Akadémia-Viktória U19 2–4 (0–2)
Illés Aka.-Viktória U19:
Bényei B. (Francsics V., 80.) – Kováts A., Csáki E., Pintér T. (Szabó L., 60.), Szabó F. – Gravencz G. (Kleinert P., 80.), Németh M., Novák L. (Kaszap K., 60.)– Nagy D. (Stadler K., 80.), Hécz Zs. (Gyócs-Németh B., 72.), Mesterházy I. (Szilvási N., 72.) Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerzők: Pintér T. (15., 0–1), Hécz Zs. (28., 0–2), Kaszap K. (68., 1–3; 88., 1–4)

Idei utolsó előtti bajnoki mérkőzésére utazott Miskolcra női U19-es csapatunk. A DVTK elleni találkozóval hangoltak a jövő hét szerdai, Ferencváros elleni rangadóra. A mieink az első pillanattól kezdve arra törekedtek, hogy kézben tartsák, uralják a találkozót. Ez sikerült is, a fölény pedig már rövid idő elteltével góllal párosult: az első negyedóra végén Pintér Tekla juttatta előnyhöz a mieinket. A gól után is lendületben maradtunk, mentünk előre a különbség növeléséért, a 28. percben Hécz Zsuzsanna találata után pedig már kétgólos volt az előnyünk, ez pedig a fordulásig már nem is változott.

A második etap elején a semmiből, egy rögzített játékhelyzet után szépítettek a hazaiak. Nagyon sokáig 1–2 volt a találkozó állása, ám ebben a periódusban is mi játszottunk jobban, a mi akaratunk érvényesült. A cserék rendkívül jól szálltak be a mérkőzésbe, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Kaszap Kamilla két ízben is megzörgette a miskolciak hálóját. Már szinte mindenki a hármas sípszóra várt és elkönyvelte, hogy háromgólos zöld-fehér siker születik majd, amikor aztán Papp Sára megszerezte a DVTK, valamint saját maga második gólját is. A lényegi kérdések erre a szakaszra már eldőltek, így ez már nem osztott, nem szorzott. A mieink 4–2-es idegenbeli győzelemmel és három értékes ponttal felvértezve utazhatnak a fővárosba az őszi idényzáróra.

Sajnos megint azzal indítanék – mint már több alkalommal a DVTK elleni mérkőzések után – hogy örülök, hogy sérülés nélkül lehoztuk ezt a találkozót. Ellenfelünk rendkívül agresszív volt, de talán nem túlzok, ha azt mondom: a durvaság határát súrolták, vagy talán át is mentek azon. A játékvezető – érzésem szerint – bele kellett volna, hogy nyúljon és nem szabadott volna, hogy partner legyen ebben. Véleményen szerint nem volt kérdés, hogy melyik a jobb csapat, de nehéz dolgunk volt ezzel a stílussal szemben. Az első félidőben sikerült egy viszonylag megnyugtató, kétgólos előnyt kiharcolnunk, kontrolláltuk a mérkőzést. A második felvonás elején azonban egy szabadrúgás után nem tudtunk felszabadítani, pedig többször is megvolt rá a lehetőségünk, a lecsorgóból pedig betaláltak a hazaiak. Azt tudjuk, hogy az egygólos előny nem egy életbiztosítás, folyamatosan megvan a veszélye, hogy ilyenkor kiegyenlít az ellenfél. A találkozó vége felé a cserék jól szálltak be: Kaszap Kamilla egy gólt rúgott, egyet pedig fejelt. Az utolsó pillanatokban bekapott találatot nagyon sajnálom, de örülök a három pontnak és a győzelemnek. Szerdán megyünk a Ferencvároshoz és mindent megteszünk, hogy jó eredményt érjünk el

– összegzett a találkozót követően Tebeli György vezetőedző.