Kifejezetten jó meccsen ikszelt a Haladás

Kifejezetten jó meccsen ikszelt a Haladás

Rácz Barnabás testi épségét sem kímélte a második góljánál: megsérült, pontos diagnózis csak jövő héten lesz.

Hazai találkozó várt a Szombathelyi Haladás csapatára, a feljutásra esélyes Vasas érkezett a Rohonci útra – utóbbi kispadján vezetőedzőként Desits Szilárddal, az Illés Akadémia korábbi trénerével. A vasiak Pálfi – Beronja, Csonka, Bolla, Bosnjak – Szakály – Nyíri, Rácz, Jancsó, Csernik – Pintér tizeneggyel kezdtek, azaz korábbi növendékeink közül Bolla Gergő, Szakály Attila, Nyíri Vince, Rácz Barnabás és Jancsó András, valamint egyéni képző edzőnk, Bosnjak Predrag is tagja volt a csapatnak. A kispadon – többek mellett – Mohos Barnabás, Frák Marcell, Simut Mario Lucas, Doktorics Áron, Horváth Rajmund, Katona István és Tarján Patrik várt bevetésre. A Vasas kezdőjében szerepelt Radó András.

Mindkét fél támadó szellemben lépett pályára, volt helyzet itt is, ott is. A Haladás átlövésekkel is kísérletezett, előnybe mégis egy szöglet után kerültünk. Szakály Attila szöglete kicsúszott a kapus kezei közül, amit Bolla Gergő pofozott a hálóba, 1–0. A 37. percben kettőre nőtt az előny: Jancsó András labdaszerzése után Pintér Filip, Rácz Barnabás és Nyíri Vince játszott össze. Utóbbi lekészítését Rácz 21 méterről úgy lőtte a kapu bal felébe, hogy az egy bekk csípőjén változtatott irányt, 2–0. A félidő hajrájában a semmiből szépített a Vasas: egy hosszú ívelésnél a megcsúszó, így koordinálatlan Zoran Beronja kezét érte a labda, 11-es! Radó András a jobb felső sarokba lőtt, 2–1.

A szünet után nem sokkal óriási Vasas-helyzetnél mentett hatalmasat Bolla Gergő, azonban a szöglet után lemaradtunk a hosszú oldalon érkezőről, 2–2. Az 54. percben Jancsó András szerzett megint labdát, azt Pintérhez játszotta, aki a jobb oldalon megugró Nyíri Vincéhez továbbított. Beadására Rácz Barnabás érkezett három védő között és a rövidbe lőtt – sajnos közben ütközött a hárítani igyekvő Vasas-kapussal. 3–2, azonban elveszítettük Rácz Barnit, talán a jövő héten lesz pontos diagnózis sérülésének súlyosságáról. Szűk húsz perccel a meccs vége előtt Mohos Barnabást cserélte be Alekszandar Jovics. A 75. percben egy védők mögé belőtt labdából Zimonyi Dávid talált be, kialakítva a 3–3-as végeredményt.

Magas színvonalú, helyenként nagyon jó iramú meccset játszottak a felek.