Mindhárom Illés Akadémia-játékos szerepelt az U18-as válogatottban

Mindhárom Illés Akadémia-játékos szerepelt az U18-as válogatottban

Szijjártó Ármin kezdett, Horváth Hunor és Kállai Zalán csereként álltak be.

A dánok elleni két mérkőzést követően repülőre szállt az Oross Márton vezette U18-as válogatottunk és Svédországban játszottak újabb felkészülési találkozót a fiúk.

A meccs magyar szempontból jól indult, sok labdát szereztünk, ezekből ígéretes támadásokat vezettünk, uraltuk a mérkőzést. A finnek elsősorban ellentámadásokból voltak veszélyesek, a vezető góljukat viszont egy oldalszabadrúgást követően érték el. Gyorsan egyenlíthettünk volna, de kihagytunk egy tizenegyest, ellenfelünk pedig egy kontra végén megduplázta az előnyét.

A fordulás után fokozta az addig is magas tempót a magyar válogatott, egymás után alakította ki a helyzeteket, és Jurek Gábor révén a szépítő gól is összejött. Bár benne volt a mérkőzésben az egyenlítés, újabb gól nem született a lefújásig, a finnek 2–1-re megnyerték a találkozót.

Csapatunkban Szijjártó Ármin kezdett, és 60 percet volt a pályán – éppen Kállai Zalán váltotta. A harmadik Illés Akadémia-játékos, Horváth Hunor a 48. percben állt be. A magyar kapuban egykori növendékünk, Simon Barnabás állt.

Nagy energiákat mozgósítottunk a mérkőzésen, elsősorban a második félidőben, amikor gyorsan, dinamikusan futballozva sok helyzetet alakítottunk ki. Sajnálom az eredményt, a játék képe alapján a döntetlen reálisabb lett volna, de a helyzetek száma alapján akár meg is nyerhettük volna a találkozót. A meccs utolsó harminc percére építhetünk a jövőben, mert az valóban nemzetközi szintű teljesítmény volt

 értékelt a lefújás után Oross Márton szövetségi edző.

Forrás: www.mlsz.hu