Minden jó, ha jó a vége

Minden jó, ha jó a vége

A Josefa Surala Emléktorna zárónapján mindhárom mérkőzésüket megnyerték Szűcs János tanítványai, akik így a kilencedik helyen zárták a nemzetközi erőfelmérőt.

Az első két nap eredményeinek köszönhetően vasárnap a 9-16. helyért léphettek pályára ifjú akadémistáink a csehországi Modricében. A mieink az első meccsen azzal az MFK Ruzomberokkal találkoztak, melyet szombaton már 1–0-ra legyőztek. Nos, ezúttal jóval simábban ment a dolog, ugyanis a vége 3–0 (2–0)  lett ide. A góljainkon Mihók Martin, Módly Samu és Szakács Benedek osztoztak. Szűcs János vezetőedző elmondása szerint a csapat nagyon jó felfogásban lépett pályára és azokat a pozitívumokat vonultatta fel, melyeket korábban a Slovan ellen mutatott be.

A vasárnapi második mérkőzésen az FC Kosice volt az ellenfél és egy remek első félidőt követően 4–0-ra nyertek akadémistáink, akik közül Lakatos Krisztián és Szabó Botond is kétszer-kétszer talált a kapuba. Szünet után több cserejátékos is lehetőséget kapott, de az eredmény már nem változott.

A csapatunk utolsó meccsén egy tartományi válogatott, a Vybér JmKFS volt az ellenfél. Ugyan Szabó Botond révén eltaláltuk a kapufát, ám gólt nem sikerült szereznünk, így a derbi 0–0-ra végződött. Büntetőkkel viszont mi nyertünk 4–3-ra, ezzel pedig megszereztük a 9. helyet.

A 22. Josefa Surala Emléktornát végül az FC Zbrojovka Brno fiataljai nyerték az SK Slavia Praha, valamint az MTK előtt.

Úgy érkeztünk erre a tornára, hogy lerakjuk az alapokat a nagypályás focira. Az az igazság, hogy pénteken sok hibával, hiányossággal kezdtünk, talán picit korai is volt nekünk ez az erőfelmérő. A végére azonban belerázódtak a srácok, bár az végig komoly hátrányt jelentett, hogy fizikálisan jóval erősebb csapatokkal kellett megmérkőznünk. Így is voltak olyan meccseink, amiken viszontláttam azokat az elemeket, amelyeket korábban gyakoroltunk. Gondolok itt többek között a letámadásra, a labdabirtoklásra, az átmenetekre, valamint a biztonságos védekezésre. Úgy gondolom, hogy az alapokat most leraktuk. A végére a játékunk többé-kevésbé összeállt. Sok pozitívum, biztató jel volt. A célunk az, hogy előkészítsük a csapatot a jövőre esedékes nagypályás bajnokságra. Persze úgy, hogy közben az egyénekét is megfelelően fejlesszük. Szerintem a torna elérte a célját, jól szolgálta a felkészülésünket. A szervezés pedig szó szerint parádés volt

– foglalta össze a három napot Szűcs János vezetőedző.

A tornán akadémiánkat a következő keret képviselte:

Kapusok: Hajba Botond, Schepanski Noel

Mezőnyjátékosok: Angler Benett, Bock Bence, Dörnyei Dávid, Győrvári Levente, Lakatos Krisztián, Magadics Milán, Mihók Martin, Módly Samu, Molnár Barnabás, Németh Barnabás, Orbán Roland, Reiber Marcell, Szabó Botond, Szakács Benedek, Szalma Zétény, Székely Máté, Vincze Dániel

Szakmai stáb: Szűcs János, Takács Csaba