Idegenben győzött a Haladás

Idegenben győzött a Haladás

A leghosszabb túrát tudták le a vasiak.

A Nyíregyháza Spartacus vendégeként szerepelt a Szombathelyi Haladás a Merkantil Bank Liga 2022/2023-as kiírásának második fordulójában. A zöld-fehérek busza a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Sényőre vitte a társaságot: ez a bajnokság leghosszabb túrája a szombathelyieknek. Mursits Roland és Rácz Barnabás sérüléssel bajlódnak, így ők ezúttal nem voltak kerettagok. Németh Szabolcs így a Verpecz – Simut, Csató, Németh M., Bosnjak – Csernik, Hursán, Sipos, Doktorics – Borvető, Molnár R. tizenegyet küldte pályára. Azaz Simut Mario Lucas volt az egyetlen Illés-növendék a csapatban, míg Bosnjak Predrag az edzői kart „képviselte”, a kispadon pedig – többek között – Nyíri Vince, Bolla Gergő, Horváth Rajmund és Tarján Patrik várt bevetésre.

Az első félidő nagyrészt kiegyenlített meccset hozott, bár az első negyedóra legvégén történtek érdekes események. A Nyíregyháza kapuja előtt Borvető Áron kapott labdát, az ötösön mintha felrúgták volna, de felpattant, lövése azonban az egyik visszafutó bekk válláról a mezőnybe vágódott. A zöld-fehérek aztán a játékrész hosszabbításában megszerezték a vezetést: egy jobb oldali akció végén Borvető gurított középre, Molnár Rajmund pedig 6 méterről a kapu közepébe belsőzött, 0–1. Középkezdésre már nem is jutott idő…

A fordulást követően nem változott a játék képe, az 55. percben Doktorics Áront Horváth Rajmund váltotta. A hazaiak aztán egyre kétségbeesetten ívelgették fel a labdát, ám a Hali védelme állta a sarat, és jól kisegítették egymást a játékosok. Ennek eredményeképpen megőrizte az előnyét a vasi együttes, így három ponttal gazdagodtak.