Minden dicséret megilleti az Illés Akadémia U7-et

Minden dicséret megilleti az Illés Akadémia U7-et

Szabó Róbert tanítványai az ellenfelekkel és a meleggel is megküzdöttek.

Scheiblingkirchenbe látogatott az Illés Akadémia U7, ahol a húsz csapatot felvonultató Pittentalcup nemzetközi tornán vett részt csapatunk. Szabó Róbert a rendkívül melegben 10 fős keretet nevezett: Fazekas Benedict, Francsics Máté, Henc Dénes, Ilus Bence, Kárász Miron, Könye Gergő, Markó Hunor, Mersich Máté, Németh Olivér és Tóth Zoárd alkotta a szombathelyi együttest.

A csoportmeccsek során a GAK-tól 5–2-re kaptunk ki, a Hartbergtől pedig 4–1-re. A LASK Linz-cel 1–1-re végeztünk, míg az SV Donau együttesét 3–0-ra megvertük. Ezzel a csoportban a negyedikek lettek a gyerekek, azaz a 9-16. helyért játszottunk tovább. Az USC Krumbach ellen 2–2-re végeztünk, az izgalmas büntetőrúgások után pedig 3–2-re az alsó-ausztriai együttes nyert. A bécsi SV Esslinget 3–0-ra legyőztük, így a 13. helyért játszhattunk, ahol a Mészöly Focisuli 3–0-ra legyőzött bennünket.

A tornát az Admira Wacker nyerte meg, mi pedig a 14. helyen zártunk.

Ezen a tornán az első feladatunk az volt, hogy a nagyobb kapumérethez, a hosszabb és szélesebb pályához és a kapussal való felálláshoz alkalmazkodjunk. Utóbbi poszton többeket is kipróbáltam, míg Markó Hunor lett a megoldás. A nagy melegben mindent megtettek a gyerekek, ügyesek voltak, lelkesen fociztak, és a végére nagyon-nagyon elfáradtak: nem is csoda, hiszen hetente voltak tornáink az elmúlt időszakban. Nem csak a mai nappal, hanem az egész évvel meg vagyok elégedve, és ezúton is külön köszönöm a szülők támogatását

– mondta Szabó Róbert vezetőedző.