Mi jöttünk ki jobban a gólfesztiválból

Mi jöttünk ki jobban a gólfesztiválból

Rendkívül eseménydús mérkőzésen 6–4-es győzelmet aratott akadémiánk U15-ös csapata csehországi ellenfelének otthonában.

1.FC Slovácko U15 – Illés Akadémia U15 4–6 (3–2)
Illés Aka. U15.: Németh B. – Tasnádi Á., Kelemen G., Kelemen M., Molnár L. – Szücs, Meskó, Sági – Sipos-Kiss, Horváth L., Tóth E. Cserék: Őri K. – Szilvási, Hende, Söptei, Szele, Virág, Bolla Á. Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerzők: Virág (2), Tóth E., Meskó, Sági, Szele

Nem kezdődött jól a magyarhradisi 1. FC Slovácko elleni idegenbeli mérkőzésünk, ugyanis a hazaiak a találkozó elején gyorsan elhúztak 2–0-ra. Szerencsére ezt követően elkapták a ritmust Németh Richárd és Varga Roland tanítványai, akik előbb helyzetek kidolgozásával jelezték az egyenlítési szándékukat, majd Tóth Erik, valamint Meskó Márk találataival egalizálni is sikerült. A félidő zárszavát viszont a vendéglátók adták, akik így 3–2-re vezettek a szünetben.

Térfélcsere után még növelték is az előnyüket, azaz 4–2-re alakították az eredményt. A folytatásban viszont a mieink kezdték el szórni a gólokat: előbb Virág Ádám két találatával beértük a hazaiakat, majd Sági Marcell és Szele Máté eredményességének köszönhetően 6–4-re fordítottunk. A meccs végén még Őri Krisztofer hárított egy 11-est, így maradt a kétgólos Illés-siker.

Talán a hosszú utazás miatt, de tény, hogy eléggé nehezen vettük fel a mérkőzés ritmusát, kellett hozzá jó 15-20 perc. Ezt követően is inkább az átmenetek jellemezték a meccset, kevés volt a labdabirtoklás. Azt gondolom, hogy az első gólunk után már lényegesen jobban teljesítettünk. Nagyon hektikus meccs volt: adódtak helyzetek itt is, ott is. Szerencsére a végén ebből mi jöttünk ki jobban. A védekezéssel és a sok elveszített labdával nem voltam kimondottan elégedett. Viszont a támadójátékot a hat gól minősíti. Főként, hogy még több lehetőségünk is volt mellettük. Nagyon hasznos mérkőzést játszottunk a felkészülés ezen szakaszában

– fogalmazott a találkozót követően Németh Richárd vezetőedző.