Mérlegen az U14-es és U16-os csapat

Az Illés Akadémia-Haladás U14-es csapata a 8. helyrõl várja a tavaszi folytatást, míg az U16-os az ötödikrõl a felsõházi rájátszást.

Bánfalvi Attila vezette U14-es együttes 15 bajnokin 22 pontot gyûjtve a nyolcadik pozícióban, a középmezõnyben tanyázik. A tavaszi szezon február 27-én folytatódik.

– Játékosaim korábban a keresztpályás bajnokságban szerepeltek, õsszel szerepeltek elõször nagypályás küzdelmekben – jelezte Bánfalvi Attila, a csapat vezetõedzõje. – Az átmenet több okból is nehézkesre sikerült. Egyrészt két meghatározó játékosunk, Fördõs Adrián súlyosan megsérült, rá nem számíthattam, míg testvére, Beatrix ebben a korosztályban már nem futballozhat a fiúk között. Célkitûzés az elsõ nyolc hely valamelyikének megszerzése és a csapatjáték fejlesztése volt. E két követelménynek eleget tettünk, a passzjátékunk mindenképpen erõsödött, a srácok kezdik megszokni a nagypályát és a nyolcadik helyrõl várjuk a folytatást. Kimondottan jól sikerült a nyíregyházi meccsünk, jó játékkal 2-0-ra nyertünk a Nyírségben, de több mérkõzésen is jól teljesítettünk. Ugyanakkor az elõttünk járó MTK és a Puskás Akadémia ellen vereségbe szaladtunk bele. Egyénileg senkit sem emelnék ki, többen nyújtottak átlagos és valamivel átlag feletti produkciót. Tavasszal azt várom, hogy nemcsak idõszakosan, hanem a meccsek nagy részében mi irányítsuk a játékot.

Az U16-os gárda az elõkelõ ötödik helyrõl várja felsõházi rájátszást. Csordás Csaba együttese holtversenyben a második legkevesebb gólt kapta csoportjában. Ebben a korosztályban még nem tudni pontosan, mikor rajtol a play-off.

– Célkitûzésünket, a felsõházi rájátszás kvalifikációját kicsit túl is teljesítettük, hiszen volt egy hétmeccses gyõzelmi szériánk, amikor például a listavezetõként érkezõ MTK-t, a Puskás Akadémiát, az FTC-t is megvertük – mondta Csordás Csaba, az U16-os gárda mestere. – Pozitívum, hogy ha a két rosszul sikerült meccsünket – Gyõr, Debrecen nem számolom – mi kaptuk a legkevesebb gólt. Ami a csapatrészeket illeti, mindkét kapusunk jól védett, a hátsó alakzatunk is stabil volt, ha valaki hibázott, társai kisegítették. A középpályán a szezon elején még tudtam variálni, változtatni, majd sajnos csapatkapitányunkat, Szilágyi Adriánt sérülés miatt négy-öt meccsre elveszítettük. Támadójátékunkat sem érheti panasz, Szabó Dániel kilenc találattal lett a házi gólkirályunk. Feszített tempóban jöttek a meccsek õsszel, a játékosok csúcson pörögtek és a menetközben elõforduló hibákat igyekezetünk mihamarabb kijavítani. Úgy érzem, van még potenciál a csapatban, és noha kemény ellenfelek ellen kemény meccsek várnak ránk tavasszal, szeretnénk jelenlegi helyezésünket megtartani, de még feljebb is léphetünk a tabellán. Igaz, ehhez az is kell, hogy sérülések elkerüljenek bennünk. Összességében büszke vagyok a fiúk õszi produkciójára, innen kell folytatnunk tavasszal.

Szabó Dániel volt õsszel az U16-os együttes legeredményesebb játékosa. Fotó: Unger Tamás/haladas.hu