Megyó jó döntést hozott tizenhárom esztendősen

Megyó jó döntést hozott tizenhárom esztendősen

Medgyes Zoltán kifejezetten örül annak, hogy 2008-ban az Illés Akadémiára jött futballozni, mivel itt szerezte meg azt a tudás, melynek köszönhetően NB I-es játékos vált belőle. Emellett pedig ő is rengeteg barátra tett szert a szombathelyi utánpótlásbázison.

 

Nem volt egyszerű döntés Szombathelyre költözni, mivel 13 évesen nem igazán akar az ember kiszakadni a család jelentette biztonságos környezetből. Viszont a későbbiekben kiderült, hogy remek döntés volt az Illés Akadémiára jönni, mert olyan képzést kaptam itt, aminek köszönhetően élvonalbeli focista lett belőlem. Nagy szeretettel emlékszem a társaimra is, akik közül sokakkal a mai napig tartjuk a kapcsolatot. Jó és vidám közösségünk volt. Nem véletlen, hogy nem csak az edzéseken, a meccseken kerestük egymás társaságát, hanem a szabadidőnkben is.

A középiskola kertjében

Sokakkal a különböző korosztályos válogatottakban is „találkozhattál”, ugyanis az évek során az U17-es, az U19-es és az U20-as nemzeti csapatban is pályára léphettél.

Igen, ez így igaz. Az a szakmai képzés, amit az Illésen kaptunk, azt eredményezte, hogy rendre bekerültünk a korosztályos válogatottakba. Úgy gondolom, hogy ez nem csak bennünket, hanem a szombathelyi akadémiát is minősíti. De a sikert nem adják ingyen, tényleg sokat kellett ezért dolgozni. Ahogyan azért is, hogy később bemutatkozhassunk az NB I-ben.

Egy Finnország elleni utánpótlás-meccsen Medgyes Zoltán köszönti Kalmár Zsoltot

Hogyan emlékszel az első élvonalbeli meccsedre?

Ugyan kikaptunk Debrecenben, de így is óriási élmény volt az a mérkőzés számomra. Az első NB I-es meccsét amúgy szerintem senki sem felejti el. Nagyon vártam rá, de azt azért nem gondoltam, hogy olyan hamar el is jön. Izgultam előtte, szinte alig aludtam valamit. De hatalmas élmény volt, amikor a 87. percben Hrepka Ádám helyére pályára küldött Artner Tamás.

Az Illés Akadémia 1995-ös korosztálya

Most viszont az NB II-ben szerepel a Haladás. Miként értékelnéd a gárda szereplését?

Hát az ősz enyhén fogalmazva sem sikerült jól. Viszont tavasszal szerencsére feltámadt a csapat és kiharcoltuk a bennmaradást. Úgy érzem, hogy a jó forma a továbbiakban is kitartott volna és akár jóval előbbre is végezhettünk volna. A bajnokság mellett pedig a Magyar Kupában is voltak határozottan jó meccseink.

Ez már csak azért is igaz, mert az a Honvéd lett a kupagyőztes, melyet kis híján kiejtett a Haladás.

Szerintem a kispestiekkel mindkét mérkőzésen partiban voltunk. Talán a nagyobb rutin volt az, ami végül a javukra döntött. Jó lett volna őket kiejteni, de így azért, hogy elnyerték a trófeát, a mi szereplésünk is valamelyest felértékelődik.

Milyen szereplést vársz a jövőben saját magadtól és persze a Haladástól is?

Nagyon szeretnék ismét az élvonalban szerepelni, gólokat rúgni. Úgy gondolom, hogy a tavaszi hét bajnoki meccs megmutatta, hogy komoly potenciál rejlik a csapatban. Némi erősítéssel szerintem akár az NB I-et is meg lehet célozni. A város, a közönség feltétlenül megérdemelné, hogy élvonalbeli csapata legyen!

 

[alert icon=”” type=”general” ]

Medgyes Zoltán a Pest megyei Kistarcsán született, nemsokára lesz 25 éves. Budapesten kezdett el futballozni (Viktória Diák LE, Rákosmenti KSK), majd a Monori SE-től került Szombathelyre. Az Illés Akadémián 2008. szeptember 6-án lépett pályára először – rögtön góllal köszönte be a Hévíz elleni 11–0 során az U15-ös II. osztályú bajnokságban. Egy év múlva már az I. osztályban 26 mérkőzésen 18 gólt lőtt: a Győri ETO ellen mesterhármast szerzett. Még nem volt 15 éves, amikor már az U17-es és az U19-es csapatban is debütálhatott. A 2011/2012-es kiírásban folyamatosan szerepelt az U17-esek között az I. osztályban (26/8) – és itt is felmutatott egy triplázást, méghozzá a Pécs otthonában. 2012 szeptemberében bemutatkozott a felnőttek között: a Ligakupában játszotta első találkozóját, mellette pedig az NB II-es Haladás II-ben 15 mérkőzésen 4 találat fűződik a nevéhez. Játszott az U17-es, az U19-es és az U20-as nemzeti csapatban. A magyar első osztályban 2014. március 9-én húzhatta magára először a Haladás-mezt, míg 2014. május 4-én már kezdőként futhatott ki a játéktérre Diósgyőrben. A még több játéklehetőség érdekében 2015 tavaszán az NB II-es Mezőkövesdhez került (8/2), majd egy év szombathelyi NB I-et követően (27 találkozón játszott) Dorogon szerepelt a másodosztályban (38/8). Ismét Haladás, és ismét egy év kölcsönbeadás: ezúttal a Balaton-partra, Siófokra az NB II-be (37/7). A 2019/2020-as szezont újfent Szombathelyen játszotta, és a Szolnok ellen megszerezte első bajnoki gólját a Haladásban, amit tavasszal a dorogiaknak lőtt győztes találat követett.

[/alert]