Mátyus János komolyan számol akadémistáinkkal

Mátyus János komolyan számol akadémistáinkkal

Három esztendővel meghosszabbította szerződését a Szombathelyi Haladással Mátyus János. A régi-új vezetőedző székfoglalójában újságírói kérdésre válaszolva kijelentette, hogy a továbbiakban is szeretné beépíteni az Illés Akadémiáról kikerülő tehetséges fiatalokat a zöld-fehér klub NB II-es felnőtt együttesébe.

 

2019 végén került új vezetőedző a Haladáshoz Mátyus János személyében. A szombathelyiek szénája rosszul állt: az NB II 18., kieső helyén tanyáztak. A korábbi 34-szeres válogatott játékos a tavasszal kilenc meccsen vezette a vasiakat: egyrészről hosszabbításra kényszerítette a későbbi győztes Budapest Honvéd csapatát a Magyar Kupában, másrészt pedig hét találkozón veretlen maradt a Merkantil Bank Ligában.

Az NB II-ben Szekér Ádám, Tóth-Gábor Kristóf, Szalay Szabolcs, Doktorics Áron, Illés Bence és Schuszter Ronald is szerepelt nála. Balogh Ferenc első felnőttmérkőzésén debütált Mátyusnál, míg Bokor Bence többször is kerettag lehetett.

A koronavírus-járvány lecsengését követően még több akadémista edzett együtt a felnőttekkel, így a fentieken kívül az NB II-ben még 2019 őszén bemutatkozó Tóth Milán, valamint Auer Ákos, Debreceni Zalán és Kállai Kevin is.

Séllei Árpád ügyvezető a szakmai stáb és négy lejárt szerződésű labdarúgó kontraktusát hosszabbította meg. A vezetőedző Mátyus János, valamint segítője Felipe Matos újabb három esztendőre kötelezte el magát a remek tavaszi szereplésének köszönhetően a másodosztályban maradó vasi egylethez.

A játékosok közül Devecseri Szilárd (korábbi Illés Akadémia-növendék) és Verpecz Isván három-három, míg Tóth Dávid, valamint Farkas Balázs két-két évre írt alá.

Mátyus János a sajtótájékoztató keretében elmondta, nagyon örül annak, hogy hosszabb távon számítanak a munkájára és nem kellett sokat gondolkodnia a hosszabbítási ajánlaton. Bízik abban, hogy a gárda ősszel ott folytatja majd, ahol tavasszal abbahagyta.

Vezetőedzőként óriási dolog, ha van lehetőségem fiatal, ráadásul helyi kötődésű játékosok beépítésére. Tavasszal a lényeg a bennmaradás volt, de büszkeséggel tölt el, hogy rengeteg Vas megyei, illetve szombathelyi tehetség szerepelt a felnőtt csapatban. Azt tudom ígérni, hogy a lehetőséget ezek után is meg fogják kapni tőlem. Bízom abban, hogy élnek is vele. Szerencsés helyzetben vagyok, hiszen az Illés Akadémia olyan fiatalokat nevel ki, akikre lehet számítani

fogalmazott újságírói kérdésre válaszolva a régi-új vezetőedző.

Séllei Árpád ügyvezető ezt azzal egészítette ki, hogy hamarosan újabb labdarúgókkal kötnek majd hosszabb távú szerződést, akik között lesznek akadémista fiatalok is, akiket szeretnének feltétlenül Szombathelyen tartani.

Korábbi írásaink a témában:

Tizenkét akadémista edzett a felnőtteknél

Az Illés Akadémia 2001-2002-es korosztályaiból tizenegyen kerültek a Haladás keretébe