Megszakadt egy parádés sorozat

Megszakadt egy parádés sorozat

Hat győzelem után ezúttal kikapott az Illés Akadémia U16

Illés Akadémia U16 – Szeged-Csanád Grosics Akadémia U16 0–2 (0–1)
Illés Aka. U16:
Farkas D. – Blum (Erdei, 67.), Tóth Á., Németh R., Abért B. – Rózsa (Szabó B., 76.), Palkó, Zsiga (Pljesovszki, 56.) – Bene, Csalló (Skravanek, 56.), László. Vezetőedző: Sátori Barnabás.

Az U16-os bajnokság Alap-csoportjában listavezető Illés Akadémia a Szeged-Csanád Grosics Akadémia együttesét fogadta. A szegediek még csak kétszer játszottak idegenben, de ezeket a meccseiket megnyerték! A Sajóvölgye otthonában 3–0-ra, Zalaegerszegen 5–1-re nyertek. Figyelemreméltó eredmény volt az is, hogy kétgólos hátrányból hazai környezetben 2–2-re végeztek a MOL Fehérvár ellen.

Rendkívül szimpatikus futballal rukkoltak ki a szegediek: igyekeztek megtartani a labdát, építeni próbálták a futballjukat, igaz, ezzel kapura nem voltak veszélyesek. A meccs első felében mi is kevesebbet tartózkodtunk a vendég-tizenhatos környékén. Amikor sikeres volt a letámadásunk, akkor a kaputól 25 méterre sikerült labdát szereznünk – talán egy kicsit feleslegesen futott ki kapujából a szegedi kapus – ám a lövésbe bele tudtak lépni a védők, így az csak vánszorgott a kapu felé, amit így utolértek a bekkek és tisztázni tudtak. A hajrához közeledve szép akciót láthattunk, Bene Dániel középreadását Zsiga Patrik pörgette fölé. Egy perc múlva Palkó Áron lövése egy védőn felpattanva veszélyesen hullott a kapu felé, de az oldalháló kisegítette a kék-feketéket. A 43. percben aztán egy 26 méteres, sorfal fölött eltekert szabadrúgás a kapunk bal sarkában kötött ki, 0–1.

Fordulás után teljes mértékben a szegedi térfélen folyt a játék. Az 58. percben Pljesovszki Gergő szöglete után a vendégkapus a 11-es pontnál leütötte Tóth Ábelt, ám a játékvezető – tévesen –kifelé ítélt szabadrúgást. Játékosunkat hosszasan kellett ápolni az eset után. A 64. percben talán először lépték át a felezőt a szegediek és nagy védelmi bakit kihasználva kettőre növelték az előnyüket. A mieink nem tudtak igazi helyzetet kialakítani ezek után, így csapatunk először hagyta el vesztesen a játékteret a 2022/2023-as bajnokságban.

Gratulálok a Szegednek! Tudtuk, hogy minden sorozat megszakad egyszer, de természetesen ezt a mérkőzést is meg szerettük volna nyerni – az elképzelésünk szerint a teljes bajnokságot tekintve ezt találkozót még fontosabbnak ítéltük meg, mint a múlt heti székesfehérvárit. Lehetőségünk volt arra, hogy leszakítsuk a mögöttünk lévőket, ám ezzel nem tudtunk élni. Sajnos elől hiányzott a minőség és frissesség. Rossz döntéseket hoztunk és technikai hibákat is elkövettünk. A támadózónában nem volt meg az a kellő agresszivitás, ami a bajnokság során végig jellemző volt ránk. Hátul pedig követtünk el hibákat, és ezekből gólt szereztek a vendégek. Szervezett ellenféllel szemben nem tudtunk annyi pluszt beletenni a meccsbe, ami eddig megfigyelhető volt. Nem dőlünk a kardunkba, és szeretnénk az első hat fordulóhoz hasonló sorozatot ismét elindítani

– értékelte a látottakat Sátori Barnabás vezetőedző.