Megnyerte a bajnokságot az Illés Akadémia Fiatalok csapata!

Megnyerte a bajnokságot az Illés Akadémia Fiatalok csapata!

A változatos meccsen elért döntetlennek köszönhetően biztossá vált az Illés Akadémia Fiatalok bajnoki címe!

Megkezdődött a rájátszás a városi kispályás labdarúgó bajnokság I. osztályában, aminek első találkozóján a Gadavics – Fazekas, Halmosi, Szabella, Koronczai, Bokor, Biró, Győrffy, Marton, Szeiler, Joó névsor jutott szóhoz az Illés Akadémia Fiatalok színeiben.

Az első percekben kissé lassan kaptuk el a fonalat. A hazai kék-fehérek veszélyeztettek, kapufáig is eljutottak és Gadavics Bence is mutatott be bravúrt. Nem kellett ezután sok, hogy meg is szerezzék a vezetést egy szöglet után, 1–0. A kapott gól után aztán mi is megérkeztünk a meccsbe, pár perc múlva ugyanis újra egyenlően álltak a felek! Egy szépen felépített akció végén Joó Bálint húzott el a szélen, középre adott Győrffy Matyinak, ő pedig gólra váltotta a ziccert, 1–1. Záporoztak a helyzetek mindkét oldalon, amiből szerencsére a zöld-fehérek jöttek ki jól, és Szabella szerzett gólt a hosszút kilőve, 1–2. Ezzel pedig előnnyel mentünk a szünetre.

A második félidőt is a meglévő lendülettel folytattuk, Biró egy kötény után a hosszúba csőrözte a játékszert,1–3! Az ATANÁCS kontráiban végig megvolt a veszély, egy szép támadás végén sikerült is szépíteniük majd rá pár percre egyenlíteniük is. Újra egál, 3–3.

Fiataljaink mindenképp nyerni akartak, ezért tettek is a hajrában és Fazekas Norbi visszagurításából Győrffy bombázott a kapuba kapásból, 3–4! És mikor már mindenki azt hitte, hogy az eredmény már nem változik, akkor ellenfelünk jött ki jobban egy büntetőterületen belüli kavarodásból és sikerült egyenlíteniük, kialakítva a 4–4-es végeredményt.

A rájátszás első mérkőzésén tehát döntetlent értünk el. Tettük mindezt egy harcos, jó iramú mérkőzésen, amelyet bármelyik csapat megnyerhetett volna. Ez az egy pont elegendő volt ahhoz, hogy bebiztosítsuk a bajnoki címet a 2023/2024-es idényben, ugyanis legfőbb üldözőnkkel szemben 8 pontos előnyünk már ledolgozhatatlan.

ATANÁCS – Illés Akadémia Fiatalok 4–4 (1–2)
Gólszerzők: Győrffy (2), Szabella, Biró