Megfordította hátrányát az Illés Akadémia U12

Megfordította hátrányát az Illés Akadémia U12

Tóth Zsolt együttese az osztrák JAZ GU-Süddel mérte össze erejét.

Újabb felkészülési mérkőzés szerepelt az Illés Akadémia U12 programjába, a mieink a stájerországi JAZ-GU Süd ellen mérhették fel, hogyan is állnak a felkészülésben. Tóth Zsolt keretéből Pálla, Sóvári – Károlyi, Őri, Szukics, Giliczó, Bajzek, Török, Jáger, Babos, Varga V. L., Németh K., Kalmár állt rendelkezésre.

Mi ragadtuk magunkhoz a kezdeményezést, ám gól az első negyedben még nem született. Aztán a másodikban igen, csakhogy azt nem a zöld-fehérek szerezték. Egy kontrából a leshatáron történt kiugratás, aminek végén betaláltak a vendégek, 0–1.

A szünet után aztán a mi elképzeléseink szerint alakult az eredmény is. Előbb egy szép egyéni akció végén Károlyi Levente közreműködésével sikerült megszerezni az egyenlítőgólt, majd egy remek labdajáratás végén Károlyi Levente három védőt is elfektetett és így lőtt a kapuba, 2–1!

Az utolsó felvonásra is maradt egy szombathelyi gól: egy jobb oldali akció végén Kalmár Kornél játszott Varga Vince Lőrinchez, akinek kapu elé tekert labdájára Török Balázs érkezett remek ütemben és értékesítette a helyzetet, kialakítva a 3–1-es végeredményt.

Az egész meccs nagy iramú, nagy intenzitású volt – agresszív ellenféllel találkoztunk. Sok ziccerünk volt, ebből azonban csak keveset használtunk ki. Pozitív, hogy ezek kialakítása sikerült, valamint egyéni- csapatrész- és csapatszinten is jól néztünk ki. Működtek a tudatos megoldásaink, örülök, hogy megmutatták a fiúk: nemcsak képesek vagyunk kimenni az erdőre, hanem onnan fát is tudunk hozni. Gratulálok a gyerekeknek a mai játékhoz

– értékelte a látottakat Tóth Zsolt.