Megérdemelt sikert aratott a Szombathelyi Haladás

Megérdemelt sikert aratott a Szombathelyi Haladás

A Haladás győzelemmel avatta fel az új gyepszőnyeget!

Visszatért a Szombathelyi Haladás a Rohonci útra! A vasiak a Soroksár SC-t látták vendégül, Alekszandar Jovics a Pálfi – Nyíri, Jagodics, Csonka, Doktorics – Zvekanov, Szakály – Rácz, Csernik, Horváth R. – Pintér tizenegyet kezdette. Azaz az Illés Akadémia növendékei közül Nyíri Vince, Jagodics Márk, Doktorics Áron, Szakály Attila, Rácz Barnabás és Horváth Rajmund kezdett, míg a kispadon – többek között – Mohos Barnabás, Frák Marcell, Simut Mario Lucas, Katona István, Bolla Gergő, Horváth Arnold, Szvoboda Dániel és Tarján Patrik vártak bevetésre.

A találkozó előtti köszöntötték Jagodics Márkot, aki 150., illetve Doktorics Áront, aki 100. Haladás-bajnoki mérkőzésén lépett pályára nemrégiben.

Kereste mindkét csapat egymáson a fogást, aztán a Haladás vált sokkal aktívabbá, ami lövésekben és szögletekben mutatkozott meg. A vezetést a 21. percben szerezték meg a zöld-fehérek: saját védőzónájában támadta le a vendégeket a Haladás. A soroksáriak balbekkje térült-fordult, majd röviden adott haza, Pintér Filip lecsapott a labdára és a rárontó kapus mellett a hosszú sarokba gurított, 1–0. A 37. percben Rácz Barnabás került helyzetbe – itt nagyot védett Holczer Ádám, míg három perc múlva az első vendéglehetőségnél Katona Máté lapos lövését hárította Pálfi Donát.

A térfélcsere után a Haladás átadta a kezdeményezést, mégis a vasiak volt a veszélyesebbek. Egy óra elteltével Katona István és Simut Mario Lucas lépett pályára. A 66. percben Rácz Barnabás egy szép csel után gyanús körülmények között került a földre a 16-oson belül, ám a játékvezető sípja néma maradt. Öt perc múlva nem sikerült a lesreállításunk, a ziccerben kilépő Varga Zétény pedig betalált, 1–1. A Haladás megint felpörgette a játékot: Csernik Kornél kapufát lőtt a 74. percben. Nem sokkal később aztán Doktorics Áron találta meg Katona Istvánt, aki a labdaátvételt követően, két védővel a nyakán háromszor is kibrusztolta magának a labdát, azt Csernikhez tette, aki a 16-os vonalán megjátszott Simutot, Mario pedig 14 méterről a jobb sarokba lőtt, 2–1! A hajrára még Mohos Baranbás is beállt, az eredmény azonban nem változott, a Haladás teljesen megérdemelten győzött!

A második gólban elévülhetetlen érdemeket szerző Katona István nyilatkozata elérhető az Illés Akadémia Facebook- és Instagram-oldalán is.