Második helyen zárt az Illés Akadémia Spirit

Második helyen zárt az Illés Akadémia Spirit

A prágai kirándulás elmaradt, de Európában még ismertebbé vált az Illés Akadémia Spirit neve.

A cseh fővárosban rendezendő Final Four a Covid-helyzet miatt az online világba költözött, így mindenki a megszokott környezetében várta a TopGaming regionális nemzetközi Siege Showdown kupa megmérettetését. Az Illés Akadémia Spirit is a szombathelyi gamerházban készült a nagy eseményre. A mieink Kiss „Chiby” Roland, Hidasi „Rico” Richárd, Márki „MarkiJESUS” Márk, Székely „Riizy” Bence és Philipp „Phirippu” Schappeler összetételű csapattal várták a küzdelemsorozatot.

Hamar kaptunk értesítést arról, hogy ne szervezzünk buszutat Prágába, így kihasználtuk a rendelkezésünkre álló időt, és a játékosainkat egy edzőtábor keretében szerdától az Illés Akadémián készítettük fel a hétvégére. Volt fizikai edzés is szokásunkhoz híven – amelyet meglepően szeretnek a srácok – és természetesen játékon belüli edzőmeccsek sora. Sőt az első mérkőzés előtt még egy kis mentális felkészítésben is részesültek a srácok. Az első mérkőzést a hazai nagy rivális, az ex Nice Gaming csapata ellen vívtuk, akik ellen korábban egy rendkívül szoros 3–2-es vereséget szenvedtünk a Magyar Bajnoki bronzmeccsen: kétszer maradtunk alul a hosszabbításban. Ideje volt visszavágni, de az összecsapás nem indult úgy ahogy szerettük volna: a BO3-as csata első meccsén 7–3-as vereséget szenvedtünk. Majd szinte azonnal jött a következő mérkőzés, amikor hosszabbításban – hátrányból – 8–6-ra a magunk javára fordítottuk az állást, és ezzel kiegyenlítettünk! Az utolsó meccs pedig ismét nagyon-nagyon szoros volt: az eredmény itt is állt 6–6-ra, és ezúttal is 8–6-ra a mieink tudtak győzedelmeskedni, és ezzel a döntőbe jutni. Külön érdekesség, hogy ugyanazon a két pályán nyertünk hosszabbításban, ahol alulmaradtunk azon a bizonyos bajnoki bronztalálkozón. A döntőben a cseh és szlovák játékosokból álló Fadee Gaming ellen játszottunk, akik között ott volt az a HanzT, aki a torna sztárjátékosának számított. Sajnos jól kezdtek: az első mérkőzést 7–2-re behúzták és a második meccsen is későn ébredtek a srácaink, ekkor 7–5-re kaptunk ki, így a második helyezést értek el a Siege Showdown nemzetközi versenyen

– foglalta össze a Final Four eseményeit Szabella Olivér szakosztályvezető.

Az Illés Akadémia Spirit 30 európai csapat közül érte el ezt a remek eredményt. Szépen csillog az ezüstérem! Az elődöntő MVP-je az a Kiss „Chiby” Roland lett, aki az akadémiánk növendéke és első „esportoló akadémistája”.