Dupla debütálás és peches kupabúcsú

Dupla debütálás és peches kupabúcsú

Kállai Zalán és Doncsecz Levente is bemutatkoztak a Haladásban.

A MOL Magyar Kupa 4. fordulójában a Szombathelyi Haladás a Gyirmót FC Győr csapatát fogadta. A vasiak kezdőjében két korábbi és két jelenlegi Illés Akadémia-játékos szerepelt: Kállai Zalán először húzhatta magára tétmérkőzésen a Haladás-mezt. Németh Szabolcs a Verpecz – Tóth D., Romic, Devecseri, Debreceni – Kállai Z., Holdampf, Szekér, Horváth R. – Monori, Délczeg tizenegyet küldte a kupacsatába. A padon Pataki Márk, Dezamits Dominik, Szijjártó Ármin és Doncsecz Levente személyében négy jelenlegi akadémista foglalt helyet – közülük Doncsi először volt tagja a meccskeretnek. Bevetésre várt korábbi játékosunk, Tóth Máté is. A vendégeknél is találtunk olyan futballistát, akinek az önéletrajzában az Illés Akadémia szerepel a nevelőklubok között. Medgyes Zoltán kezdett, míg Kirják Henrik kispados volt.

Kállai Zalán rögtön kezdőként kapott helyet a Haladásban, a feladata a jobb oldal bejátszása volt. Az első félidőben inkább a Haladás tett többet azért, hogy gólt szerezzen, a 41. percben a csereként beálló Hegedűs Márk óriási helyzetben hibázott. Fordulás után a Gyirmót is aktivizálta magát, volt védenivalója tehát Verpecz Istvánnak is. Az 52. percben újabb Illés Akadémia-játékos mutatkozott be a felnőttfutballban: Horváth Rajmund helyére Doncsecz Levente érkezett. Szűk tíz perc múlva Szijjártó Ármin váltotta Kállai Zalánt. Doncsi és Ármin is a támadószekcióban szerepeltek, de volt védekező feladatuk is bőven, főleg úgy, hogy a 80. perctől Devecseri Szilárd sajnálatos sérülése miatt emberhátrányban játszott a Haladás. A hosszabbításra vonatkozó speciális szabályok következtében a 2X15 percre kiegyenlítődött a létszám. A 98. percben Németh Milán óriási ívelését Szijjártó Ármin 6 méterről fejelte kapura, ami túljutott a vendégek hálóőrén, ám a felső kapufa kisegítette a Gyirmótot. Gól nem született, így a döntés a 11-esekre maradt. A Haliból hárman is hibáztak, míg a kék-sárgák közül csak ketten, azaz az NB I-es együttes 3–2-re nyert, ezzel bejutott a legjobb 16 közé a MOL Magyar Kupában.

A fiatalokkal teli Haladás remekül helytállt, igyekezett mindent megtenni a lelkes közönsége előtt, sajnos a lutrit jelentő büntetőrúgásoknál a szerencse ezúttal elpártolt mellőlünk.

A találkozón debütáló Kállai Zalán és Doncsecz Levente is videóinterjú során fogalmazta meg gondolatait a mérkőzésről: mindez elérhető az Illés Akadémia Facebook- és Instagram-oldalán.