Második félidei fordulat

Második félidei fordulat

A hibákat megbüntette a Jánosháza, ám szünet után ledolgozta kétgólos hátrányát Sátori Barnabás együttese.

Illés Akadémia U17 – Jánosháza VSE 3–2 (0–2)
Illés Aka. U17.: Simon B. – Németh Á., Vert, Kozári, Horváth H. – Kovács P., Szabó B., Horváth B. – Kovács A., Horváth K., Papp Cs. Cserék: Szekeres, Gróz – Tarján, Váncsa, Bényei, Markó, Rosner, Heiter, Antal, Lórántfy. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők: Tarján (51.), Antal (61.), Markó (63.)

A mérkőzés első nagyobb helyzetéig a 15. percig kellett várni, amikor is Kovács Attila lőtt komoly ziccerből kapu mellé. Ezt követően már a megyei I. osztály hatodik helyén álló vendégek előtt is adódtak lehetőségek és a 26. percben Büki Martin vezetést is szerzett nekik. Ezt pedig nem sokkal a szünet előtt Manganelli Attila duplázta meg, aki egy 17 méteres szabadrúgást lőtt a hálóba.

A 2–0-ás jánosházi vezetésről kezdődő második játékrész elején a csereként pályára lépő Tarján Patrik bólintott egy szöglet után a hálóba, majd pedig Antal Gellért egyenlített, szintén egy jól eltalált fejessel. A 63. minutumban Markó Máté lőtt közelről a vendégek kapujába, ezzel pedig be is állította a 3–2-es végeredményt. A hajrában ugyan rengeteg ziccert dolgoztak ki akadémistáink az egyre inkább fáradó vendégek ellen, de újabb gólt már nem sikerült szerezniük Sátori Barnabás tanítványainak.

Az első félidőben főként 2004-es születésű játékosokat szerepeltettünk, míg a szünet után már 2003-asokkal is felálló vegyesebb csapatunk volt a pályán. Az első 45 percben nagyon szervezetten játszott az ellenfél. Látszott, hogy egykori NB II-es, NB III-as labdarúgókat is soraikban tudhatnak. Azt gondolom, hogy jó focit is játszottak, mi pedig a mi stílusunkat próbáltuk rájuk kényszeríteni. Két kisebb hibából kaptuk a két gólt. Arra kell a gyerekeket felkészíteni, hogy felnőtt szinten az ilyen bakikat azonnal megbüntetik. Szünet után már az ellenfél kezdett fáradni, így sikerült a magunk javára fordítani ezt a nagyon hasznos mérkőzést, ami rendkívül jól szolgálta a felkészülésünket

összegezte a látottakat Sátori Barnabás vezetőedző.