Már az első félidőben kialakult a végeredmény

Már az első félidőben kialakult a végeredmény

Öt nap leforgása alatt második meccsét nyerte meg U14-es csapatunk. A mieink a Puskás Akadémia hazai legyőzését követően az ETO FC Győrt verték meg idegenben 2–0-ra.

ETO FC Győr U14 – Illés Akadémia U14 0–2 (0–2)
Illés Aka. U14.:
Tóth M. – Tasnádi Á., Bolla Á., Kelemen, Nyári (Virág, 52.) – Meskó, Söptei (Markó, 71.), Sipos-Kiss (Szele, 71.)  – Krone, Klement, Tóth E. (Papp M., 59). Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők:
Tóth E. (22., 0–1), Klement (35., 0–2)

A mérkőzés elején némi meglepetésre kifejezetten defenzív stílusban kezdtek a hazaiak, akik támadásban megpróbálták beívelgetni a labdát a védőink mögé, ez azonban nem igen jött össze nekik. Így helyzeteik sem igen adódtak a Rába-partiaknak. Akadémistáink viszont jóval több veszélyt jelentettek a győriek kapujára: szélről érkező beadásaink, valamint szögleteink rendre magukban hordozták a gól lehetőségét. A 22. percben Sipos-Kiss Dániel beívelését Tóth Erik fejelte a hálóba, és máris 1–0 volt ide. Nem sokkal később Söptei Bálint növelhette volna előnyünket, de a ziccer kimaradt. A 35. minutumban viszont már nem ez volt a szituáció: Tóth Erik passzából Klement Dávid vette be a kaput, így a félidőben 2–0-ra ment Szűcs János legénysége.

Térfélcserét követően már széllel szemben kellett játszaniuk a mieinknek, ám ennek ellenére is adódtak lehetőségeink. Krone Niklas és Klement Dávid is eredményes lehetett volna, de a befejezések most már nem sikerültek, ebből adódóan pedig maradt a 2–0-s sikerünk.

Nagyon defenzíven futballozott az ellenfelünk, így nem tudtuk a szokásos letámadásunkat játszani. Viszont a szélről kétszer is mögéjük tudtunk kerülni. Ezekből szereztünk is két gólt. Úgy érzem, hogy összességében teljesen megérdemelten nyertünk a fizikálisan rendkívül erős győriek otthonában. Az első félidőben magabiztos előnyt szereztünk, amit a másodikban taktikusan meg is tudtunk tartani. Szünet után nem volt veszélyben a győzelmünk

– összegezte a látottakat Szűcs János vezetőedző.