Diákolimpián vettek részt akadémista leányaink

Diákolimpián vettek részt akadémista leányaink

A héten bonyolították le az általános-, valamint a középiskolások leány labdarúgó diákolimpiai küzdelmeit.

Előbbi kategóriában hat, utóbbiban pedig hét együttes szállt versenybe az Illés Akadémián, valamint a Haladás VSE Kenderesi utcai sporttelepén a továbbjutásért. A csapatokban ott voltak akadémiánk növendékei is, akik remek teljesítménnyel rukkoltak elő. Az Illés Gimnázium külön nem indult a diákolimpián.

Az általános iskolák közül az első három helyezett automatikusan kvalifikálta magát a megyei döntőre, ezt a lehetőséget a Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a Szombathelyi Neumann János Általános Iskola, valamint a Brenner János Általános Iskola és Gimnázium vívta ki magának.

A középiskolások esetében a hétfői nap első négy helyezett csapata kedden a városi döntőben küzdött meg egymással, ahonnan aztán az első kettő szerzett jogot a megyei döntőn való indulásra. Az első körből a Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium, a Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, a VMSZC Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Kollégium, valamint a VMSZC Oladi Technikum ment tovább, egy nappal később pedig előbbi kettő biztosította be helyét az április 24-i megyei döntőben.