Majdnem próféta lett a „hazájában”

Majdnem próféta lett a „hazájában”

Faggyas Milán nyolc találattal a második helyen végzett a mesterlövészek versengésében a II. Akadémiák Viadalán, azaz egyetlen gól választotta el a gólkirályi címtől.

Az első rendezvény átütő sikerén felbuzdulva a DVTK Labdarúgó Akadémia második alkalommal is megszervezte azt a teremfoci tornát, melyen az utánpótlásképző centrumok csapatai léptek pályára. A 12 együttes között természetesen ott volt az Illés Akadémia legénysége is. Az utazó keretben pedig helyet kapott a miskolci születésű Faggyas Milán is.

Ugyan rengeteg dolog köt Miskolchoz, de már játszottam ott más csapat színeiben tétmérkőzést. Például a Honvéddal többször is meccseltünk a DVTK ellen. Jó érzésekkel mentem haza és örültem annak, hogy sok régi baráttal találkozhattam és persze újakra is szert lehetett tenni, ugyanis ennek a rendezvénynek az az egyik legfontosabb célja, hogy összehozza a különböző akadémiákon tevékenykedő szakembereket. Ezt a tervet egyébként maximálisan teljesítette is a torna, mivel egész végig remek hangulat uralkodott

– vágott rögtön a dolgok közepébe Milu, aki a hatodik helyen záró csapatunk egyik kulcsemberének bizonyult. Azt viszont egy picit sajnálta, hogy végül nem sikerült még jobb helyezést elérniük.

Szinte minden mérkőzésen nüanszok döntöttek. Szerintem némi szerencsével akár még a döntőbe is bekerülhettünk volna. Úgy láttam, hogy mindenki nagyon komolyan vette a mérkőzéseket és tényleg csak egy-két találaton múltak a helyezések. A színvonalra sem lehetett panasz: szinte minden együttesben egykori válogatott, korábbi NB I-es futballisták sora lépett pályára. A mi csapatunk magját a városi kispályás bajnokságban szereplő játékosok adták. Jó volt az összhang, megpróbáltuk minden szituációban a másikat segíteni

– folytatta gólzsákunk, aki összesen nyolcszor vette be az ellenfelek kapuját, amivel végül a második helyezett lett a gólvadászok ranglistáján. A legjobb meccse Milunak a Honvédelmi Minisztérium elleni derbi volt, melyen négy találatot is jegyzett.

Egy picit felpaprikázott az a tény bennünket, hogy az elején 2–0-ra vezetett az ellenfél, pedig előzetesen verhetőnek tartottuk őket. A folytatásban aztán nagyon szép gólokat szerezve fordítottunk is. Picit sajnáltam, hogy egy találattal lemaradtam a gólkirályi címről, viszont annak örültem, hogy a találatok mellett több gólpasszal is tudtam a csapatunknak segíteni. Azért nem lett volna rossz elhozni a különdíjat, de szerintem nálunk több kimagasló teljesítmény is akadt, akár mezőnyben, akár a kapuban. Összességében nagyon jó ez a kezdeményezés, remélhetőleg 2023-ban ismételten találkozunk

– zárta szavait Faggyas Milán, aki annyit azért még elárult, hogy a tornát követő napon komoly fáradtság jelentkezett mindenkinél, mivel alaposan kihajtották magukat a meccseken, aminek az eredménye a rendkívül előkelő hatodik helyezés lett.