Magabiztos siker a Pápa felnőtt gárdája ellen

Magabiztos siker a Pápa felnőtt gárdája ellen

Az Illés Akadémia leány U19-es csapata a női NB II-ben induló Pápai ELC vendégeként játszotta le első felkészülési mérkőzését. Tebeli György vezetőedző a szombat délelőtti mérkőzésen nem számíthatott több olyan, a korosztályba tartozó játékosra, aki felnőtt csapatunkkal tartott Szlovéniába. A játékon azonban ez alig érződött, a lányok magabiztos játékkal arattak 5–2-es győzelmet.

Az Illés Akadémia U19 Simon Franciska góljával szerzett előnyt, de a pápaiak egyenlítettek, sőt fordítani is sikerült nekik. A folytatásban viszont egyértelműen dominálni tudtak a szombathelyi lányok és a végül három gólig jutó Simon Franciska duplájával, valamint Kenesei Kinga és Kaszap Kamilla találataival háromgólos győzelmet harcoltak ki.

Nagy melegben játszottak a csapatok, különösen a második félidőre nyomta rá bélyegét a rekkenő hőség. Tebeli György ennek ellenére kifejezetten elégedett lehetett a lányokkal, akik a felkészülés harmadik hetét befejezve, jelentős terhelést kapva is jól játszottak. Vezetőedzőnknek talán csak abban volt hiányérzete, hogy a ki nem kényszerített hibákkal csapatunk sok lehetőséget adott az ellenfélnek. A folytatásban ezen kell majd javítani és erre a következő héten két mérkőzésen is lesz lehetőség: kedden a székelyudvarhelyi Vasas Femina, szombaton pedig az ETO FC Győr ellen.