Magabiztos siker a Fradi ellen

Magabiztos siker a Fradi ellen

Megérdemelt, 3–1-es győzelmet aratott Répcelakon U19-es csapatunk. Kállai Kevinék akár nagyobb különbséggel is nyerhettek volna a fővárosi zöld-fehérek ellen.

Illés Akadémia U19 – Ferencvárosi TC U19 3–1 (2–0)
Illés Aka. U19.: Simon – Dezamits, Woth, Tarján, Bényei (Markó, 68.) – Schuszter (Palkó, 75.), Rosner, Nagy B. – Horváth R. (Pruska, 85.), Volter, Kállai K. (Heiter, 68.). Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerzők: Rosner (15., 1–0), Kállai K. (19., 2–0; 49., 3–0)

Rögtön a mérkőzés elején támadólag léptek fel Horváth Rudolf és Horváth András tanítványai, akik megpróbáltak labdabirtoklási fölénybe kerülni. Ez szép lassan sikerült is nekik, és a 15. percben a vezetést is megszerezték: Dezamits Dominik jobbról érkező beadását követően Rosner Gergő volt eredményes. Nem sokkal később pedig már a második Illés-gólnak tapsolhatott a derbire szép számban kilátogató répcelaki közönség, ugyanis Kállai Kevin bombázott elemi erővel a hálóba. Ezt követően több veszélyes támadást is vezettek akadémistáink, de az utolsó passzok rendre rosszul sikerültek, így a szünetben „csupán” 2–0 állt az eredményjelzőn.

Térfélcsere után viszont rögtön jött a harmadik gól: Kállai Kevin ezúttal nem erővel, hanem ésszel járt túl a Fradi cerberusának eszén, ugyanis okosan emelt fölötte a hálóba. A folytatásban jó pár komoly ziccert hagytak ki a mieink: Horváth Rajmund, Volter Patrik és Dezamits Dominik is eltékozolta a maga lehetőségét. A derbi végjátékában viszont teljesen váratlanul szépített a Ferencváros: Vogyicska Balázs váltott gólra egy büntetőt, és ezzel be is állította a 3–1-es végeredményt.

Úgy gondolom, hogy lényegében egyetlen pillanatig sem volt kétséges, hogy melyik csapat a jobb ezen a napon. Teljesen megérdemelten nyertünk, mivel a Fradinak gyakorlatilag egyetlen kapura lövése sem volt a 11-esen kívül. A magabiztos győzelemnek köszönhetően szépen tudtuk elbúcsúztatni a 2002-es játékosainkat. Jövő szerdán a Debrecen ellen már a jövő U19-es csapatát küldjük pályára

– fogalmazott a lefújást követően Horváth Rudolf vezetőedző.