Magabiztos győzelemmel zárta az alapszakaszt leány U15-ös csapatunk

Magabiztos győzelemmel zárta az alapszakaszt leány U15-ös csapatunk

Ferencsik Evelin együttese hamar rövidre zárta a mérkőzés kimenetelét és már az első félidőben négygólos előnyre tett szert.

Illés Akadémia-Viktória U15 – MTK U15 4–0 (4–0)
Illés Aka.-Viktória U15:
 Potor L. – Harmath R., Derényi A., Schőnig R. , Kopfensteiner Sz. – Karancsi E. (Bedőcs L., 41.), Bihari P. (Imre B., 53.), Bihari Cs. (Első H., 41.) – Palatin D. (Kumánovich K., 41.), Horvárth A., Sipos-Kiss V. (Széplaki S., 41.) Vezetőedző: Ferencsik Evelin.
Gólszerzők:
 Bihari P. (4., 1–0, 17., 3–0), Horváth A. (11., 2–0), Bihari Cs. (36., 4–0)

Már a mérkőzés elején magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és nyomás alá helyeztük ellenfelünket, aminek az 5. percben meg is lett az eredménye. Karancsi Emma bal oldalról elvégzett szabadrúgása után kavarodás alakult ki a tizenhatos előterében és a leggyorsabban Bihari Patrícia csapott le a labdára, aki könyörtelenül a hálóba lőtt (1–0). Nem kellett sokat várni a folytatásra a 10. perben máris megdupláztuk előnyünket, mikor Bihari Csenge remekül ugratta ki Horváth Amirát, aki nem illetődött meg a ziccerhelyzetben és higgadtan fejezte be az akciót (2–0). A kétgólos előny ellenére továbbra is szép támadásokat dolgoztunk ki, kombinatív játék jellemezte a csapatot és a védekezésben is fegyelmezettek tudtunk maradni. A 17. percben tovább folytatódott a gólgyártás, az ellenfél kirúgását követően szereztünk labdát, majd három pontos passz után Bihari Patrícia elé került a labda, aki a kapus keze mellett a bal alsó sarokba gurított (3–0). A folytatásban is veszélyt jelentettünk az MTK számára, többször is a kapufa mentette meg ellenfelünket az újabb góltól. Mígnem a 36. percben Palatin Dorka jobb oldalról történő beadására Bihari Csenge érkezett jó ütemben és laposan a kapuba passzolt, így magabiztos előnnyel vonulhattunk pihenőre (4–0).

A szünetben Ferencsik Evelin négy helyen is változtatott az összeállításon, de továbbra is felszabadultan futballoztak a lányok. Az 58. percben a csereként pályára lépő Széplaki Sára érkezett egy lepattanó labdára és hatalmas lövése a felső lécről vágódott le. A hirtelen jött nagy meleg a második félidőre nyomta rá bélyeget a játékunkra, ellenfelünk két alkalommal próbálkozott bevenni a kapunkat, de a 3 pont megszerzése nem forgott kockán, így megérdemelt győzelemmel zártuk az alapszakasz utolsó fordulóját.

A rendkívüli meleg ellenére ma is nagyon tetszett a játékunk, szervezettek voltunk, kombinatívan futballoztunk és szép gólokat szereztünk. Gratulálok a lányoknak, mert megérdemelten vagyunk ebben az előkelő pozícióban

– értékelte az alapszakasz zárómérkőzését Ferencsik Evelin vezetőedző.