Magabiztos győzelem a tavaszi nyitányon

Magabiztos győzelem a tavaszi nyitányon

Leány U19-es csapatunk megérdemelt győzelmet aratott az ETO FC Győr otthonában. Ezzel a sikerrel csapatunk bebiztosította helyét a felsőházi rájátszásban.

ETO FC Győr U19 – Illés Akadémia-Viktória U19 1–6 (0–1)
Illés Aka.-Viktória U19:
Kocsi P. – Németh Z., Müller Zs., Szabó L. – Gravencz G. (Kleinert P., 50.), Kaszap K., Hécz Zs., Csejtei E. (Stadler K. 50.) – Szilvási N. (Tóth B., 68.) – Csombor L. (Gyócs-Németh C. 78.), Mesterházy I. (Németh N., 78.) Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerzők: Csombor L. (32., 0–1; 52., 1–2), Mesterházy (66., 1–3) Kaszap K. (75., 1–4) Gyócs-Németh C. (86., 1–5), Hécz Zs. (90., 1–6)

Nehezített körülmények között indult a tavaszi rajt, ugyanis a bemelegítés utolsó percében derült ki, hogy műfüves helyett egy nem éppen ideális talajú, füves pályán kell lejátszani a mérkőzést. Mindkét együttesnek bele kellett rázódni a találkozóba, ezért a meccs elején főként mezőnyben folyt a játék. Az akciók nem jelentettek túl nagy veszélyt a kapukra. A 32. percben Csombor Luca törte meg a csendet, aki Mesterházy Ivett szélről belőtt labdájára harcosan érkezett és megszerezte a vezetést csapatunknak, 0–1. Az első játékrész több találatot nem hozott, így egygólos előnnyel vonulhattunk pihenőre.

A szünet után még nem rendeztük sorainkat és egy szögletből a 47. percben egyenlíteni tudtak a hazaiak, 1–1. Nem kellett sokat várni a válaszra, ugyanis öt perccel később Csejtei Emília hozta ziccerbe Csombor Lucát, aki ezúttal sem hibázott, 1–2. Csapatunk végig nagy kedvvel, támadó szellemben futballozott, aminek meg is lett az eredménye! A 66. percben Mesterházy Ivett először szép szólót mutatott be, majd Stadler Kiara bal oldali beadására érkezett jó ütemben és tovább növelte góljaink számát, 1–3. Lányaink nem akarták a véletlenre bízni a mérkőzés kimenetelét és sorra dolgozták ki a helyzeteket. A 76. percben egy sarokrúgást követően a lecsorgó labdát Kaszap Kamilla pofozta a hálóba, 1–4. A hajrában egy remek kiugratást követően Kleinert Petra passzolt Gyócs-Németh Cintiához, aki középről a kapuba emelt, 1–5. Az i-re a pontot a 90. percben Hécz Zsuzsa tette fel, akinek a bal szélről elvégzett pontrúgása érintés nélkül a hosszú sarokban landolt, ezzel beállítva a végeredményt, 1–6!

Csapatunk ezzel – most már azonos mérkőzésszám mellett – visszavette helyét a tabellán és az első helyről várhatja a szerdai, Puskás Akadémia elleni rangadót.

A mai mérkőzéssel teljesítettük a szezon eleji minimális célkitűzésünket: bent vagyunk a felsőházban! A pálya minősége nem kedvezett a játékunknak, de túlzás nélkül mondhatom, hogy végig mi domináltunk, mi próbáltunk irányítani. Szeretném kiemelni Csombor Luca, Kaszap Kamilla és Gravencz Gréta játékát, akik végig nagy magabiztossággal futballoztak, sokat tettek hozzá a játékunkhoz! Külön öröm, hogy a cseréink is nagyon jól szálltak be és gólokkal, gólpasszokkal járultak hozzá a sikerhez. Egyetlen dolog bosszant, hogy pontrúgásból kaptunk gólt, erre mindenképp oda kell figyelnünk a jövőben. Ettől függetlenül le a kalappal a lányok előtt! Gratulálok mindenkinek

értékelte a találkozót Tebeli György vezetőedző.