Magabiztos győzelem a Fradi vendégeként

Magabiztos győzelem a Fradi vendégeként

Harmadik „tavaszi” bajnoki mérkőzésén a Ferencvárost győzte le U19-es leány csapatunk.

Ferencváros U19 – Haladás-Viktória U19 0–2 (0–2)
Haladás-Viktória:
Csapó Zsófia – Balázs Krisztina, Pálmai Eszter, Hajba Jázmin, Balogh Sára – Kováts Anna, Németh Mirtill – Pálfy Barbara (Vámos Tímea, 70.), Csizmadia Zsófia, Németh Zsófia Peónia – Varga Barbara (Molnár Réka, 62.). Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerző: Csizmadia (14., 0–1; 44., 0–2)

Olyan meccsen lépett pályára Budapesten, a Ferencváros vendégeként U19-es csapatunk, amely előtt felesleges lett volna a tabellát nézegetni. Mindkét csapat a mezőny alsó harmadában tanyázik – de ennek jócskán vannak objektív okai. Mindenesetre a Tebeli György által irányított gárda a győri és a Fehérvár FC elleni döntetlen után ezúttal győzelemmel bizonyította, hogy, aki a valós játékerőre kíváncsi, az ne a táblázatot, hanem a meccset nézze. A klasszikus hosszúságú felkészülés végéhez érve, a lányok jól játszottak, de tudnak és fognak ennél még sokkal jobban is. Az első játékrészben akadémistáink egyértelműen maguk alá gyűrték a Ferencvárost, több jó egyéni teljesítményt láthattunk: a kétgólos Csizmadia Zsófi mellett talán Németh Mirtillt és a roppant magabiztos Csapó Zsófit kell kiemelni. A fordulás után már nem muzsikált ilyen kristálytisztán a zenekar, de az, hogy a csapat a harmadik meccsét is kapott akciógól, a meccset pedig kidolgozott Fradi-helyzet nélkül hozta le, dicséri a lányok és a stáb munkáját, biztató a jövőre nézve.

Azt gondolom, az első félidőben látottakkal maradéktalanul elégedettek lehettünk. A csapat jól alkalmazkodott ahhoz, hogy a megszokottnál lényegesen kisebb pályán kellett játszani. A lányok keresték a kisjátékok lehetőségét, sőt nem csak keresték, jól is éltek ezekkel, sok helyzetet alakítottunk ki. Dominálni tudtunk, szereztünk két szép gólt, nyugodtan mondhatom, ez a félidő a miénk volt. A második félidőre kiegyenlítettebb lett a játék, de ekkor sem éreztem, hogy veszélybe kerülhetne a győzelmünk. Elfáradt a csapat, de ebben szerepe van annak, hogy most zártuk a felkészülés hatodik hetét, sokat dolgoztak a lányok ez a másfél hónap alatt

– értékelte a kőbányai kilencven percet Tebeli György, a korosztály vezetőedzője.