Ma nem működött az U14 támadófocija

Ma nem működött az U14 támadófocija

Az egy évvel idősebb Lurkó UFC kulturált futballal rukkolt ki.

Illés Akadémia U14 – Lurkó UFC U15 0–3 (0–2)
Illés Aka. U14:
Őri K. – Virág, Markó, Kelemen, Molnár L. – Söptei, Hende, Krone – Tóth E., Klement, Papp M. Cserék: Nyári, Sipos, Tasnádi, Kiss B. Vezetőedző: Szűcs János.

Ezúttal az egy évvel idősebb korosztályú Lurkó UFC volt az Illés Akadémia U14-es csapatának ellenfele. A mieink birtokolták valamivel többet a labdát, ám az előrejáték nem igazán működött: vagy pontatlan volt az összjáték a részünkről, vagy a lassan szövögetett támadásokat könnyedén hatástalanította a Lurkó védekező szekciója. Amikor pedig a mieink hibáztak a saját térfelükön, azt könyörtelenül kihasználták a zöld-feketék. Egy ilyen labdavesztés után a jobb oldalon érkezett a Lurkó-támadás, a beadás után pedig megszerezték a vezetést. Még egyszer kialakult egy hasonló szituáció, akkor a bal oldalról érkezett a középreadott a labda, így a szünetre 2–0-ra vezettek Berning Adrián tanítványai.

A kulturáltan futballozó Lurkó magabiztosan őrizte az előnyét, és a meccs hajrájában egy védőzónában eladott labda után ketten vitték a védelmünk középére a labdát, majd egy összjáték után ezt a ziccert sem hibázták el a vendégek, így az Illés Akadémia U14 3–0-s vereséget szenvedett.

Ahogy szoktuk, ma is próbáltuk építeni a játékot, de ma nem voltunk annyira élesek, mint ahogy az tőlünk elvárható, hiszen voltak, akik hosszabb kihagyás után csak a héten tudtak a munkába bekapcsolódni. Az alapelveink körvonalazódtak, visszakaptam a srácoktól ezeket, azonban a támadózónában rengeteg hibánk volt, sok rossz passz, és ezekből a labdavesztésekből nagy zavart keltett az ellenfél. A Lurkó jól ment át támadásba, és három hasonló szituáció – három eladott labda – után gólokat szereztek. Gratulálok a Lurkónak, rendkívül szervezetten és ügyesen futballoztak

– nyilatkozta a mérkőzést követően Szűcs János vezetőedző.