Ma is pályára lépett Mayer Gergő a Haladásban

Ma is pályára lépett Mayer Gergő a Haladásban

Az Illés Akadémia egykori – és jelenlegi – növendékei közül kilencen játszottak, rajtuk kívül még hárman voltak a keretben.

A Merkantil Bank Liga erőltetett menetében – egy hét alatt három meccset játszanak a csapatok – a Szentlőrinc SE érkezett a Haladáshoz. A vendégeknél Keresztes Bence a kezdőben kapott helyet, Jancsó András pedig – sérülésből visszatérve – a kispadon várt bevetésre. A Haladás Mursits – Nyíri, Csonka, Devecseri, Bolla – Rácz, Zvekanov – Horváth R., Molnár R., Doktorics – Borvető összeállításban kezdett, azaz egykori növendékeink közül Mursits Roland, Nyíri Vince, Bolla Gergő, Rácz Barnabás, Horváth Rajmund és Doktorics Áron szerepelt a Rohonci útra kivonulók között, míg a padra Tóth Máté, Katona István, Mayer Gergő és – első alkalommal – Kovács Péter ült le.

Harcos meccset láthattunk az első félidőben, a színvonal ezúttal azonban nem ütötte meg sem a Gyirmót, sem az MTK ellen mutatott produkciót. Még 10 perc sem telt el, amikor nagy lehetőség adódott előttünk, ám Horváth Rajmund lövésénél védeni tudott a szentlőrinci kapus. Nem úgy a második félidő elején, amikor Rácz Barnabás forintos labdájával Molnár Rajmund lépett be a büntetőterületen belülre, ahol egy jó csel után laposan lőtt a kapuba, 1–0. Mindössze nyolc percig örülhettünk, ugyanis egy jobb oldali szabadrúgás után a labda Devecseri Szilárdról csorgott a bal alsó sarokba, 1–1. Sőt, tíz perc múlva Mursits Roland bravúrjára volt szükség, ugyanis egy 21 méteres szabadrúgást tudott kapusunk a bal oldali kapufára tolni – a kipattanót Keresztes Bence bevágta, ám az asszisztens zászlaja (nem biztos, hogy helyesen…) emelkedett, így les miatt a Hali jöhetett szabadrúgással. Ekkor már Tóth Máté is pályán volt nálunk, míg a 79. percben az Illés Akadémia növendéke, Mayer Gergő is beállt. Egyértelműen a támadójáték felpörgetése volt Michal Hipp célja, és a 89. percben meg is volt a nagy helyzetünk, ám Molnár lövését ki tudta ütni a baranyaiak kapusa. Maradt így az 1–1: 7 nap alatt három meccset hozott le veretlenül a Haladás, köztük az előzetesen a legnehezebbnek ítéltet nyerték meg a vasiak.