KORONCZAI IS VÁLOGATOTT LETT:

EGYESÜLETEI:Lurkó UFC,HVSE

Az U 15 -s magyar válogatottban bemutatkozott Koronczai Benjamin.

 

A Jonatán Kupán szerepel az U15-ös válogatott

2009. 06. 24.

Lezárult az MLSZ immár hagyományos, hatodik alkalommal megszervezett nyári kiválasztó táborának elsõ szakasza.

 

 

 

Az elsõ turnusban kiválasztásra kerültek azok az 1995-ös születésû játékosok, akik az õsztõl az U15-ös válogatott keretét adhatják.

 

A programnak – amelynek során a Magyar Labdarúgó Szövetség, a Magyar Gyermek Labdarúgó Szövetség, illetve a NUSI Utánpótlás-nevelési Igazgatóságának szakemberei képzik és mérik fel a résztvevõket, s amely állami támogatásból, a NUSI-UPI Sport XXI. Programjának labdarúgásra fordítható keretébõl került megrendezésre – elsõ alkalommal ad otthont az MLSZ telki edzõcentruma.

 

Ennek a korosztálynak a csütörtökön kezdõdõ XXXI. Jonatán Kupa lesz az elsõ nemzetközi megmérettetése. A kiválasztás vasárnap kezdõdött meg, s kedd estére alakult ki az a húszas keret, amelynek tagjai Gabala Krisztián és Kardos József szövetségi edzõ vezetésével U15-ös válogatott néven lép pályára a tornán. A hagyományos nemzetközi kupán együttesünk az egy évvel idõsebb korosztályban szerepel, s az ukrán DUS 17 Kijev, a román FC Viorel Mateianu és a Nyírsuli gárdájával került egy csoportba. A válogatott csütörtökön 16.20-kor Baktalórántházán a Viorel Mateianu, pénteken 9.50-kor Nyíregyházán a DUS 17 Kijev, majd aznap délután 16.20-kor Baktalórántházán a Nyírsuli ellen játszik. A helyosztókra szombaton és vasárnap kerül sor.

 

– A kiválasztó tábor eredményességét természetesen a jövõ dönti majd el, hiszen az a kérdés, találtunk-e olyan játékost, aki késõbb tagja lehet a korosztályos együtteseknek, vagy akár az A-válogatottnak is – mondta el honlapunknak Gabala Krisztián. – Az elmúlt napok munkájával elégedett vagyok, eddig minden remekül ment, Telkiben valamennyi feltétel adott volt ahhoz, hogy a lehetõ legjobban készüljünk fel a Jonatán Kupára.

 

 

Az U15-ös válogatott kerete:

 

Leindler Domonkos, Dániel Csaba – kapusok,

 

Bodrogi István, Laczkó Zsolt, Pataki Zsolt, Forgács Dávid, Asztalos Dávid, Vangel Roland, Koronczai Benjámin, Primus Renátó, Hambuch Milán, Csábi Mihály, Ács Ádám, Kollár Márk, Szántó Gergõ, Varga Szabolcs, Ribarics Roland, Bobál Gergely, Popgeorgiev Pantelisz, Borkai Ádám – mezõnyjátékosok.