Könnyű gólokat kaptunk

Könnyű gólokat kaptunk

Még emberhátrányban sem adták fel az Illés Akadémia U13-asai.

Fehérvár FC U13 – Illés Akadémia U13 4–1 (0–0, 2–0, 0–1, 2–0)
Illés Aka. U13:
Kovács V. – Majlinger, Husz, Máté, Lajos – Novák, Németh L., Lengyel – Baranyi. Cserék: Dudás – Molnár B., Tóth N., Bangó, Boda. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők: Novák (50., 3–1)
Kiállítva: Dudás (62.)

Kifejezetten változatos meccset vívott egymással még szeptemberben a két együttes, valami hasonlót vártunk az Északnyugati csoport U13-asainak 11. fordulójában is. Így is történt. Az első 20 percben még nem született gól, pedig voltak lehetőségeink. A másodikra is igaz volt utóbbi, ám gól már esett, azonban nem abba a kapuba, amelyikbe mi vártuk. Hiába szorítottuk be a hazaiak, két középső zónás labdavesztés utáni kontrából is eredményesek voltak a piros-kékek.

A harmadik felvonásban aztán már csak betaláltunk: szép akció futott a bal szélen, aminek végén Bangó Benedek ugratta ki Novák Bencét, aki ziccer betalált, 2–1. Benne volt az egyenlítésünk is, de 60 perc után egygólos hátrányban fordultunk az utolsó etapra.

Ami nagyon rosszul kezdődött számunkra. A fehérvári támadó egyedül vezette kapura a labdát, át akarta emelni a kapujából kifutó Dudás Noelen, aki felugorva kézzel hárított, ám tette mindezt valamivel a büntetőterületen kívül, így a kiállítás sorsára jutott. Pechünkre a szabadrúgásból azonnal be is találtak a hazaiak, 3–1. Hét mezőnyjátékossal is mentünk előre, azonban egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után megint a Fehérvár talált be, így 4–1-re ők nyerték a mai találkozót.

Azért szép játék a futball, mert ha az egész meccset nézzük – bármennyire is furcsa az eredmény alapján – inkább a mi akaratunk érvényesült. Az első 20 percben domináltunk, jó helyeken szereztünk labdákat, de az utolsó passzokba hiba csúszott. A másodikban erre is rátettünk, az ellenfél alig tudott átjönni a mi térfelünkre, benne volt a levegőben a vezetésünk megszerzése. Egy könnyelműségünket aztán azonnal kihasználták, majd nem sokkal később kettőre növelték az előnyüket – nem volt benne a játékban, hogy gólt kaphatunk. A harmadik 20 perc előtt is azt beszéltük, hogy a célunk a gólszerzés legyen: ez meg is valósult, szép támadásból jöttünk vissza a meccsbe az eredményt tekintve. A negyedik negyed elején egy rossz döntés miatt megfogyatkoztunk, ráadásul még gólt is kaptunk a szituációból. Még ekkor sem adtuk fel, a gyerekek emberhátrányban is hozták a saját stílusunkat. Ma a kapu előtti befejezésekben volt jobb a fehérvári együttes. Egy rossz szót nem szólhatok a csapatomra! Ez egy tanulási folyamat: szükség van a hibára, hogy a fejlődésük töretlen maradjon. Ehhez fontos, hogy a hibákból tanuljunk, és én hiszem, hogy tanulni is fogunk

– nyilatkozta Sátori Barnabás.