Kitűnő meccs, szép győzelem

Kitűnő meccs, szép győzelem

Az U13-asok a Honvéd-MFA csapatával 2X40 perces meccset játszottak.

Illés Akadémia U13 – Honvéd-MFA U13 2–0 (1–0)
Illés Aka. U13:
Nagy Zs. – Laczó, Hányi, Szakály, Axnix – Hideg, Bosnyák Botond, Tóth D. – Horváth Á., Angler, Grádvohl. Cserék: Szalai-Horváth – Tasnádi, Szántó, Mórocz, Moldován, Vert Zs., Marian. Vezetőedző: Nagy László.
Gólszerzők: Tóth D. (19., 1–0), Bosnyák Botond (63., 2–0)

Az M86-oson történt vezetékszakadás miatt némi késéssel kezdődött a találkozó. Tapogatózó perceket követően egy bal oldali hazai akció végén Horváth Ármin került helyzetbe, de a kapus támaszkodó lábát találta el. A 19. percben megszereztük a vezetést: egy remek indítással Tóth Dénes lépett ki, hiába üldözték ketten is, 12 méterről átlöbbölte a labdát a rárontó kapus fölött, 1–0.

Fordulást követően egy vendégakció végén középre tett labda egyedül találta a centert, ám lövésénél nagyot védett Szalai-Horváth Alex. Az 50. percben a bal oldalon indultunk meg, majd 17 méterről Vert Zsolt a jobb alsót célozta meg, de a Honvéd-kapus szögletre ütötte a labdát. A sarokrúgás után remek összjátékot mutattunk, megint Vert elé került a labda, aki 14 méterről a bal oldali kapufát találta el. A 63. percben kettőre nőtt az előnyünk: Hideg Botond hozta fel a labdát a középpályán, kidobta jobbra Bosnyák Botondnak, aki 14 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, 2–0. A Honvéd ezt követően csak lesgólig jutott el, a mieink pedig kisebb helyzetig, így az Illés Akadémia két góllal múlta felül a kispestieket.

Megérdemelten győztünk egy nagyon jó iramú, helyenként magas színvonalú találkozón. Ma sem az eredmény és eredményesség volt a fontos, hanem a játék – és ebből sokat visszakaptam. Szervezettek voltunk, férfiasan küzdöttünk. Működött a labdakihozatalunk, le a kalappal a gyerekek előtt, én ma „csak” hajtottam őket. Több extra teljesítmény is hozzájárult a mai győzelemhez. A találkozó képbe helyezett minket abban a tekintetben is, hogy országos szinten hol is állhatunk

– nyilatkozta Nagy László a mérkőzést követően.