Csupán a második 20 perc lógott ki a sorból

Csupán a második 20 perc lógott ki a sorból

Egyetlen negyed kivételével határozottan jó teljesítményt nyújtott akadémiánk U12-es csapata. Tóth Zsolt tanítványai azonban a második etapban elkövetett komoly hibák miatt 5–2-re kikaptak a Honvéd fiataljaitól.

lllés Akadémia U12 – Budapest Honvéd-MFA U12 2–5 (1–1, 0–3, 0–0, 1–1)
Illés Aka. U12.:
Hajba – Reiber, Székely, Győrvári – Molnár B., Módly – Németh B., Mihók, Lakatos. Cserék: Schepanski – Pék, Polgár, Szalma. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerzők:
Németh B. (7., 1–1), Mihók (62., 2–4)

Kifejezetten jó iramban kezdődött a derbi, köszönhetően annak, hogy mindkét gárda támadószellemben lépett pályára. Így aztán már a 4. percben meg is született az első gól, pech, hogy a mieink kapták: egy távoli szabadrúgásból szerezték meg a vezetést a vendégek. Szerencsére nem sokáig örülhettek, ugyanis a 7. minutumban Módly Samu szerzett labdát a 16-oson belül és centerezését követően Németh Barnabás helyezett az üresen tátongó kapuba. A folytatásban a remekül védő Hajba Botond játszotta a főszerepet: több alkalommal is bravúrosan hárított.

Az 1–1-es állásról induló második etap viszont kifejezetten rosszul alakult a mieink számára, ugyanis a kispestiek három komoly hibát is góllal büntettek, így pedig a félidőben 4–1-re mentek.

A harmadik felvonásban viszont már ismét egyenlő erők küzdelme zajlott a pályán. A 46. percben Mihók Martin hatalmas kapufájánál a szépítéshez is közel álltunk. Nem sokkal később viszont Hajba Botondnak kellett nagyot védenie ahhoz, hogy ne változzon az eredmény.

Az utolsó 20 perc elején ismét Mihók Martin került nagy helyzetbe és ezúttal magabiztosan helyezett a kapuba, ezzel pedig 4–2-re hozta fel a csapatunkat. Sajnos az utolsó szó a fővárosiaké lett: 76. percben Schepanski Noah ugyan bele tudott ütni egy életerős lövésbe, ám a labda így is a hálóba vágódott. Ezzel pedig ki is alakult az 5–2-es végeredmény.

Az első etap nagyon rendben volt. Két jó csapat küzdött a pályán. A második negyedben a cserék után komoly egyéni hibákat követtünk el, ami most már sajnos visszatérő probléma. Ezt feltétlenül orvosolnunk kell a jövőben. Ebben a periódusban el is úszott a mérkőzés. Az utolsó két játékrészben megint teljesen egyenrangú partnerek voltunk. A negyediket pedig meg is nyerhettük volna. Összességében a második negyedet leszámítva elégedett vagyok a gyerekekkel. Gratulálok nekik

– értékelt a derbit követően Tóth Zsolt vezetőedző.