Kiss Tamás: Csak csapatként lehet esélyünk

Kiss Tamás: Csak csapatként lehet esélyünk

Ma elkezdődik a magyar-szlovén közös rendezésű labdarúgó U21-es Európa-bajnokság. Gera Zoltán szövetségi edző keretében három Illés Akadémia-növendék: Kiss Tamás, Huszti András és Kiss Bence juthat szerephez.

Az Illés Akadémián nevelkedett Kiss Tamás a magyar U21-es válogatott tagjaként várja a kontinensviadal szerdai kezdetét, amikor is a német válogatott ellen lépnek pályára a mieink. Egykori növendékünk nem tartja esélytelennek a hazai pályán szereplő nemzeti csapatunkat.

Természetesen tökéletesen tisztában vagyunk azzal, hogy nem mi leszünk a székesfehérvári derbi esélyesei, de úgy gondolom, hogy egy mérkőzésen bárki ellen győzhetünk. Még a remek nevekből álló németekkel szemben is! Amennyiben csapatként funkcionálunk, úgy összejöhet a nagy bravúr. Kár, hogy zárt kapuk mögött lesz a találkozó, mivel a magyar szurkolók segítségével még több sanszunk lenne.

Mennyire viselt meg bennetek mentálisan az a tény, hogy betegség és sérülés miatt nagyon sok játékos esett ki a keretből?

Egyértelmű, hogy ez nem jött jól, de szerintem a szakmai stáb biztosan olyan helyetteseket hívott be, akik segíteni tudnak a csapatnak. Úgy érzem, hogy fizikálisan tökéletesen rendben vagyunk és mindenki 100 százalékot szeretne nyújtani már a németek ellen is. Az persze más kérdés, hogy ez mire lesz elegendő. Nagyon bízunk egy jó rajtban, mert azzal megalapozhatnánk a továbbjutást.

A papírforma alapján a németek és a hollandok esélyesebbnek tűnnek erre a bizonyos továbblépésre.

Nem szeretném ismételni magamat, de ettől még tény, hogy csapatként bárki – hangsúlyozom -, bárki ellen lehet esélyünk. Úgy gondolom, hogy mind a három összecsapáson ezt kell szem előtt tartanunk és abban az esetben összejöhet a bravúr. Az biztos, hogy nem állunk könnyű feladat előtt, de felkészülten, optimistán várjuk a rajtot.

 A Haladás Sportkomplexum is az Európa-bajnokság helyszínei között van, viszont ti Székesfehérváron és a fővárosban léptek majd pályára. Nem sajnálod, hogy így nem látogathatsz „haza”?

Természetesen örültem volna neki, bár az új Hali-stadionban én sem játszottam túlságosan sokszor. A szombathelyi helyszín biztosan tetszeni fog majd az ott szereplő csapatoknak. Mi viszont most egyértelműen a székesfehérvári MOL Arénára koncentrálunk, ugyanis abban a sportlétesítményben szeretnénk egy jó rajtot venni az U21-es hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

 

Nyitókép forrása: www.mlsz.hu