Kikapott az MTK-tól az Illés Akadémia U17

Kikapott az MTK-tól az Illés Akadémia U17

A ki-ki meccsen a kék-fehérek nyertek, így ők jutottak az első nyolcba.

MTK Budapest U17 – Illés Akadémia U17 4–0 (1–0)
Illés Aka. U17.: Simon B. – Németh Á., Vert, Kozári, Horváth H. – Kovács P., Szabó B. (Szvoboda, 46.), Tama (Kovács A., 79.) – Horváth K., Kállai Z. (Muzsi, 86.), Papp Cs. (Lórántfy, 76.). Vezetőedző: Sátori Barnabás.

Az U17-es Kiemelt-csoport utolsó mérkőzését vívták a csapatok. A tét pedig volt mindkét klub számára: a mieink csak győzelem esetén, az MTK akár egy iksszel is az első nyolcba kerülhetett volna, azaz itt dőlt el, hogy a tavasz további részében melyik gárda szállhat harcba a bajnoki címért. Egyértelműen a mieink kezdtek jobban, és akár a vezetést is megszerezhettünk volna, ám kimaradt a jogosan megítélt 11-es – néhány perc múlva pedig büntetett a sors, és a kékek jutottak előnyhöz. Szünet után is a mieink futballoztak, a mi gólunk lógott a levegőben, ám az sajnos nem érkezett meg. Sőt, a második játékrész közepén kettőre nőtt az MTK előnye. Sátori Barnabás csapata kinyílt, mindent egylapra feltéve rohamozott, ám a hajrában két kontrát is gólra váltottak a hazaiak, így ők nyerték meg a találkozót.

A terveknek megfelelően kezdtük a mérkőzést, az MTK-ra tudtuk erőltetni akartunkat. Ők nem tudták a saját futballjukat játszani. Stabilok voltunk védekezésben is, és egy szép támadás után 11-eshez jutottunk, amit azonban kihagytunk. Ami ennél is bosszantóbb, hogy egy szabadrúgás utáni lecsorgót gólra váltottak a kékek – egyáltalán nem volt benne az ő találatuk a játék képében. Jól jöttünk ki szünet után is, lehetőségeink voltak az egyenlítésre, de mind kimaradt. Egy labdavesztés utáni kontrából kettőre nőtt a hazaiak előnye – ez fordulópont volt, talán ekkor el is dőlt a találkozó, az MTK a gólelőny mellett lélektani előnnyel is bírt, magabiztossá vált. Innentől fogva minőséget tudtak nyújtani. A végén kockáztattunk, és a hibáinkat kihasználta az MTK, így megérdemelten nyertek, de az eredmény rendkívül túlzó

– mondta Sátori Barnabás a mérkőzést követően.