Kiemelkedő szerepe van a gyenesdiási foglalkozásainknak

Kiemelkedő szerepe van a gyenesdiási foglalkozásainknak

Noé Dávid vezetésével a Balaton-parton gyakorolnak az Illés Akadémia növendék-jelöltjei.

Már január második hetében elkezdődtek a 2022-es gyenesdiási foglalkozások. Az enyhe időjárásnak köszönhetően az edzések folyamatosak voltak, egy sem maradt el és végig a szabadban tudtak gyakorolni Noé Dávid és tanítványai.

Mindenekelőtt szeretném kiemelni, hogy a játékosok edzéslátogatása kiemelkedő volt, végig 10-16 fővel dolgoztunk. A teljes keretünk 25 főt ölel fel, akik Zala, Somogy és Veszprém megyéből érkeznek, természetesen mindenki a saját egyesülete edzésein is részt vesz és az Illés Akadémia gyakorlásaira a szabadnapjain jön. A Veszprém megyéből érkezők esetében nagy segítségemre volt Csörnyei Zoltán kollégám, hiszen rengeteg tehetségre ő hívta fel a figyelmemet, folyamatosan kommunikálunk a gyerekekről, és segítjük egymás munkáját. A nevelőegyesületekkel – ahonnét a gyerekek érkeznek – sikerült egytől-egyig jó kapcsolatot kiépíteni: például Marcaliban a mérkőzések megtekintése mellett még edzéslátogatásra, tanácsadásra is meghívtak engem. A kezdetektől a gyenesdiási programból már 6 játékost igazolt le az akadémia (Virág Ádám, Hegedűs Zalán, Szalma Zétény, Bock Bence, Szukics Alex, Baranyai Borisz), egy ifjú labdarúgó pedig (Szemán János) a Lurkóhoz került. Március 28-tól még négyen kerültek Gyenesdiásról az Illésre: Fehér Nimród, Sulyok Lukács, Tulit Máté és Dörnyei Dávid. Ők egyelőre az edzéseken vesznek részt, de mindegyikőjükben megvan a lehetőség, hogy az akadémiára igazoljon. Úgy gondolom, hogy a szombathelyi közeg rendkívül pozitívan fogja a teljesítményüket befolyásolni. Még rajtuk kívül is vannak 2009-esek, akik tehetségük alapján a tavasz folyamán eljuthatnak az Illésre. Immáron jómagam az őszi edzéskeretet is tervezem-szervezem, hiszen a 2009-es korosztály „kiöregedik”, az ő helyükre szeretnék újabb tehetségeket találni 2011-2012-2013-as korosztályokból. Marcali edzéslátogatásom során találtam olyan játékosokat, akiket igazán tehetségesnek gondolok, mellettük Gyenesdiásról és Keszthelyről is jönnek újabb növendékek.

– foglalta össze az elmúlt hónapok tapasztalatait Noé Dávid.

Nyáron három turnusban a keszthelyi térséget felölelő nyári focitábor lesz Gyenesdiáson, ahol az éppen a környéken nyaralók gyermekei is részt szoktak venni. Noé Dávid felkérést kapott, hogy edzőként vegyen részt ezen. Ezáltal az Illés Akadémia is csatlakozni tud ehhez a programhoz, újabb lehetőséget nyitva a hozzánk felé vezető úton.