Kettőből kettő: az MTK-t is legyőzték a rájátszásban az U19-es lányok

Kettőből kettő: az MTK-t is legyőzték a rájátszásban az U19-es lányok

A mieink Kaszap Kamilla és Csejtei Emília góljaival 2–1-es idegenbeli győzelmet arattak fővárosi riválisuk ellen.

MTK Budapest U19 – Illés Akadémia-Viktória U19 1–2 (0–1)
Illés Aka.-Viktória U19:
Kocsi P. (Bényei B., 72.)– Németh Z., Szabó L., Szabó F., Stadler K. – Pálfy B. (Tóth B., 46.), Kleinert P. (Németh N., 59.), Csejtei E. – Hécz Zs. – Mesterházy I. (Gyócs-Németh C., 65.), Kaszap K. Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerzők:
Kaszap K. (37.,0–1), Csejtei E. (53., 0–2)

Ezen a hétvégén sem volt megállás korosztályos csapataink számára, hiszen már a második játéknappal folytatódtak a felsőházi rájátszás küzdelmei. A sort a „legidősebbek” nyitották, akik az MTK otthonában vizitáltak és szálltak harcba a három pont reményében.

Ennek megszerzéséhez sikerült is közelebb kerülnünk az első félidőben, miután a 37. percben Kaszap Kamilla gondoskodott arról, hogy egygólos előnnyel vonulhassunk a szünetre (0–1). A második játékrész aztán hasonlóan jól indult számunkra, mint ahogy az első befejeződött: az 53. minutumban büntetőhöz jutottunk, a labda mögé az előző fordulóban a Ferencváros ellen szépségdíjas gólt szerző Csejtei Emília állt, aki értékesítette is a tizenegyest (0-2). A hazaiak nem adták olcsón a bőrüket, szerettek volna visszajönni a mérkőzésbe, ám Gávris Gabriella találata már későn érkezett számukra. Csapatunk 2–1-re nyerni tudott a fővárosban és fontos győzelemmel hangolt a szerdai, Puskás Akadémia elleni idegenbeli találkozóra.

Értékes három pontot szereztünk! Mindezt annak ellenére, hogy – azt kell mondjam –, nem játszottunk jól. A lányok próbálták betartani a taktikai utasításokat, fegyelmezettek voltunk, támadásban viszont nem sikerült sok plusz beletenni a játékunkba. Hiányoztak a váratlan, kreatív megoldások, a kombinatív összjátékok. Ezek mellett az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy úgy gondolom, ez volt a legerősebb MTK, mellyel összecsaptunk a szezon során. A másik mérkőzésen a Ferencváros 1–0-ra legyőzte a Puskás Akadémiát, így most jelenleg két pont az előnyünk a másik zöld-fehér alakulat előtt. Gratulálok a lányoknak, mert a célunkat elértük, nyertünk, de a mutatott, vagy inkább nem mutatott játékunk miatt azért bőven van bennem hiányérzet

– foglalta össze a látottakat Tebeli György vezetőedző.