Kétszeres U15-ös válogatott Meskó Márk

Kétszeres U15-ös válogatott Meskó Márk

Az Illés Akadémia növendéke a Málta elleni mérkőzéseken húzhatta magára a korosztályos nemzeti csapatunk szerelését.

Két nemzetközi felkészülési mérkőzéssel zárta a 2022-es esztendőt a magyar U15-ös labdarúgó-válogatott. Oross Márton szövetségi edző legénysége mindkétszer Málta szigetén lépett pályára, ahol a házigazdákkal mérte össze a tudását. A két gárda első összecsapása 0–0-s döntetlenre végződött. Ezen a derbin akadémistánk, Meskó Márk Bősze Levente cseréjeként lépett pályára a találkozó 52. percében. A második mérkőzésen Mesivel a kezdőben 2–1-re nyertek a mieink. Növendékünk az 52. minutumban adta át a helyét Galambos Márknak.

Már annak is nagyon örültem, hogy meghívást kaptam a keretbe. Annak pedig még jobban, hogy kétszer pályára is léphettem. Óriási élmény volt válogatottként a Himnuszt énekelni. Úgy érzem, hogy megháláltam a bizalmat, bár nem a megszokott posztomon játszottam. Most nem középpályás voltam, hanem jobb oldali támadó. Volt két nagyobb helyzetem és egy szabadrúgásból a kapufát találtam el. Utóbbi bemehetett volna, de talán majd legközelebb. A keretben remek volt a hangulat, sokat viccelődtünk egymással. Én a Honvéd játékosával, Petrók Viktorral laktam egy szobában, de a többiekkel is jól összebarátkoztam. Egy pici szabadidőnk is volt Máltán. Az egyik alkalommal megnéztük a fővárost, Vallettát. De persze a két mérkőzés volt igazán nagy élmény

 – fogalmazott Mesi, aki azt ugyan még nem tudja, hogy jövőre milyen konkrét program vár az U15-ös válogatottra, de abban nagyon bízik, hogy Oross Márton szövetségi edző nem feledkezik majd meg róla.