Két növendékünk az U17-es válogatottban

Két növendékünk az U17-es válogatottban

A kapus Simon Barnabás és a középpályás Szabó Bence képviselte az Illés Akadémia színeit az U17-es korosztály válogatottjának békéscsabai edzőtáborában. A srácok több gyakorláson vettek részt, majd pedig kezdőként szerepeltek a románok elleni tesztmeccsen.

Nagy örömünkre szinte nincs olyan korosztályos labdarúgó-válogatottja hazánknak, melynek keretébe ne kapna meghívást egy-két (esetleg még több) akadémistánk. Nem volt ez másként az U17-es nemzeti csapat esetében sem, melynek viharsarki összetartására Szabó Bence és Simon Barnabás kapott behívót. Az ott történteket középpályásunk foglalta össze.

Négy napot töltöttünk a békéscsabai összetartáson, az edzésekre és a románok elleni felkészülési meccsre Gyulára utaztunk. A foglalkozásokon főként a letámadást, a labdakihozatalt, valamint a pontrúgásokat gyakoroltuk. A négy napot lezáró nemzetközi mérkőzésen mindketten kezdőként kaptunk szerepet. Simon Barni végig a pályán volt, míg én 70 percet játszottam. Kár a 2–1-es vereségért, mivel az első félidőben sok helyzetünk volt, de azokat sajnos rendre elhibáztuk. A második félidő már nem nézett olyan jól ki, mint az első. Ettől függetlenül Szélesi Zoltán szövetségi edző pozitívan értékelte a teljesítményemet. Ennek, valamint a meghívásnak is nagyon örültem, mivel ez komoly elismerés, megtiszteltetés a számomra és úgy gondolom, hogy rajtunk keresztül az Illés Akadémiának is

– fogalmazott Szabó Bence, aki zsinórban hatodik alkalommal kapott invítáltak meg korosztálya válogatottjába.

A tervek szerint a legjobb magyar U17-es labdarúgók legközelebb március elején vehetnek majd ismét részt egy összetartáson. Ha minden igaz, akkor egy szerbek elleni edzőmeccs is összejöhet a közeljövőben. Remélhetőleg azon is legalább két játékosunk pályára léphet majd.