Két meccs, egy fontos gól

Két meccs, egy fontos gól

Az Illés Akadémián nevelkedett Szalay Szabolcs második NB II-es bajnokiján megszerezte első gólját a Szombathelyi Haladásban.

A 17 éves Szalay Szabolcs 2013-ban került Veszprémből az Illés Akadémiára és hogy mennyire jó döntés volt, mennyit fejlődött Szombathelyen, jelzi: azóta az U15-os, U16-os és U17-es válogatottban is szerepelt – jelenleg az U18-as nemzeti csapat tagja. Szalay a Haladásban is letette névjegyét, a múlt vasárnapi, Soroksár elleni bajnokin a 66. percben debütált az NB II-ben, a szerdai, békéscsabai mérkőzésen pedig kezdő volt és 1-0-s hazai vezetés után a támadó egyenlített.

– A mester még múlt pénteken, a Soroksár elleni meccset megelőzően két nappal szólt, hogy edzéseken jól dolgozom, lát bennem fantáziát és lehetőséget fogok kapni – mondta Szalay Szabolcs. – A második félidőben küldött be, de sajnos a csapathoz hasonlóan nekem sem ment igazán a játék – ezzel együtt természetesen örültem, hogy bemutatkozhattam a Haladásban. Aztán átbeszéltük a Soroksár elleni mérkőzést a szakmai stábbal, kaptunk fejmosást is – és készültünk a Békéscsaba ellen. A keddi edzésen odajött hozzám a mester és jelezte, bízik bennem, gólt kell rúgnom és ezúttal kezdő leszek. A mérkőzés nagy részében mi birtokoltuk a labdát, a Békéscsaba csak egyszer-kétszer jutott el a kapunkig. A gólom? Németh Máriótól kaptam mélységi passzt, levettem, majd középről, félfordulattal, ballal a kapu közepébe lőttem – nagyon boldog voltam! Azt hiszem nekem és s csapatnak is jótt tett ez a találat, onnantól kezdve  jobban ment a futball. A 72. percben lecserélt Supka Attila, őszintén szólva alaposan el is fáradtam, hiszen négy nap alatt két bajnokit is játszottunk.

   Szalay Szabolcs góllal tette le a névjegyét a Viharsarokban

Szalay hat esztendeje, 2013-ban került Veszprémből az Illés Akadémiára.

– Úgy érzem a legjobb döntést hoztam azzal, hogy az Illés Akadémiára jöttem – mondta Szalay. – Amióta itt vagyok, nem is gondolkodom azon, hogy Magyarországon belül másik akadémiára igazoljak. Remek közösségbe kerültem, rengeteget fejlődtem. Az erősségeim? Jól lövök, távolról is gyakran célba veszem célba a kaput és időben érek a kapu elé is. Ugyanakkor jobban meg kellene tartanom a labdát, ebben feltétlenül fejlődnöm kell. Az eredeti posztom egyébként a klasszikus center, Békéscsabán ezen a poszton is szerepeltem, előtte a Soroksár ellen viszont kicsit hátravontam futballoztam. Néhány hete készülök a felnőttcsapattal, és noha az elején kicsit tartottam attól, hogy fogadnak a többiek, alaptalan volt a félelmem. Mindenki segítőkész, ha edzésen valamit elrontok, mindig biztatnak. Szóval nagyon befogadó társaságba kerültem, így könnyebb is volt a beilleszkedés. Ami a célokat illeti, jó lenne mihamarabb felzárkózni a középmezőny elejére, hiszen ennél többet tudunk, mint ahol most állunk a tabellán. Egyénileg pedig minél több játékpercet szeretnék kapni, beverekedni magam a kezdőbe, majd később külföldön folytatni pályafutásomat. De ez még odébb van. Most azért dolgozok, hogy pályára léphessek a gyöngyösi Magyar Kupa-meccsen és jövő vasárnap az Ajka elleni bajnokin is. Közte pedig az U18-as válogatottal a horvátok ellen vívunk két felkészülési mérkőzést. Nem unatkozok tehát, van feladat bőven.