Két játékosunk három félidőt játszott a női U19-es válogatottban

Két játékosunk három félidőt játszott a női U19-es válogatottban

Női U19-es labdarúgó-válogatottunk az Európa-bajnoki selejtező előtti utolsó felkészülési mérkőzésén, Gyulán, 3–0-s vereséget szenvedett Románia korosztályos válogatottja ellen.

A Turtóczki Sándor által irányított gárdában a keret mindkét Illés Akadémista játékosa, Németh Zsófia Peónia és Kaszap Kamilla is a kezdőcsapatban kapott helyet. Előbbi ismét végigjátszotta a találkozót, míg támadónkat a szünetben váltotta Lévay Jella.

A találkozó után az első, a keddi találkozón (2–5) gólt szerző Kaszap Kamillát kérdeztük a kétszer kilencven percről.

Mindkét meccs nehéz volt. A románok birtokolták többet a labdát és már a meccs elején meg tudták szerezni a vezetést. Az első mérkőzésen, mivel a 66. percben, csereként álltam be, frissebb voltam, ezért le tudtam futni a védőt, és ballal berúgtam a rövidbe a labdát. Ekkor lendületben volt a csapat, és talán még arra is lett volna esély, hogy egyenlítsünk, viszont a következő percben befújtak egy büntetőt és ezzel megpecsételték a sorsunkat. A második meccsen ismét az első percekben tudtak gólt szerezni a románok. Bar megtettünk mindent, nem tudtunk rá válaszolni. A félidőig változatlan maradt az állás, de a románok az utolsó percekben szereztek még két gólt, a végeredmény 0–3 lett. Úgy gondolom, hogy nem volt ennyi különbség a két csapat között, hiszen nekünk is voltak támadásaink éss lett volna lehetőségünk gólt, gólokat szerezni

– mondta Kamilla.

U19-es válogatottunk április 6-a és 12-e között, Olaszországban, a házigazda, valamint Svájc és Bosznia-Hercegovina ellen játszik majd Eb-selejtezőt.