Két harmadot is góllal zártunk le

Két harmadot is góllal zártunk le

Az 50. és a 75. percben találtak be a zöld-fehérek.

Illés Akadémia U12 – Viitorul Arad U12 2–0 (0–0, 1–0, 1–0)
Illés Aka. U12.:
Dudás – Majlinger, Hányi, Lajos – Németh N., Tóth N. – Bangó, Lengyel, Baranyi. Cserék: Kovács V. – Poszavecz, Horváth D., Kiss B. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerzők:
Kiss B. (50., 1–0), Bangó (75., 2–0)

Főleg a találkozó első harmada volt változatos, ugyanis a fizikálisan jó erőkből álló aradiak a középpályán mind védekezésben, mind támadásban remek teljesítményt nyújtottak. A mieink aztán szép lassan átvették a játék irányítását, egyre többet volt nálunk a labda. Mindez aztán már helyzetekben is megmutatkozott, bár néhány alkalommal csak magunkat hibáztathattuk, amikor lövés helyett cselt, vagy egy jó átadási lehetőség helyett a lövést választottuk. Aztán az 50. percben a középső védők között meginduló Kiss Benedek kapott remek labdát, aki a rárontó kapus mellett higgadtan a bal sarokba helyezett, 1–0.

Az utolsó harmadra elfáradtak az aradiak, ekkor inkább már a védekezésre koncentráltak, és tették ezt jól. Hiába rúgtuk a szögleteket, és jöttek a labdák oldalszabadrúgásokból is középre, a lehetőségeink kimaradtak. A hajrában aztán Bangó Benedek gondolt egyet, és 20 méteres lövése a kapu bal felében kötött ki, így a zöld-fehérek 2–0-ra legyőzték az aradiakat.

Kifejezetten szervezett csapattal játszottunk ma, akik ellen idővel tudtunk labdabirtoklási fölényt kialakítani. Most is látszódott: jól juttatjuk fel a labdát a büntetőterület környékére, azonban a támadózónában egyelőre a minőség hiányzik belőlünk. Bízom azonban abban, hogy lépésről lépésre haladunk, és többekből is előjön az a bizonyos gyilkos ösztön, ami ezekben a szituációkban a góllövéshez szükséges

 – mondta a találkozó után Tóth Zsolt vezetőedző.