Két fronton harcolt az U21-es gárda

Az Illés Akadémia U17-es és U18-es együttese a tabella hátsó, az U21-es csapata a bajnoki táblázat elsõ felében végzett. 

Az U17-es gárda csupán a 13. helyen végzett a bajnokságban, ám a kiesõhelytõl pontszámban messze volt, a mögötte álló Nyíregyháza 12 egységgel kevesebbet gyûjtött.

– A télen lettem az U17-es csapat edzõje, nem volt könnyû dolgom, mert a sikertelen szereplés miatt mentálisan padlón lévõ játékosokat láttam – jelezte Csordás Csaba, az U17-es csapat trénere, aki Bánfalvi Attilát váltotta a kispadon. – Ezért meglehetõsen hosszú téli felkészülést vezényeltem a fiúknak, alaposan megdolgoztattam õket, hiszen eredménykényszerben voltunk. Az elsõ, tavaszi idõszakban még nem jöttek az eredmények, ám a hajrára kiegyenesedtünk, utolsó hét meccsünkbõl ötöt megnyertünk. Egyénileg senkit sem szeretnék a másik fölé helyezni, hiszen egy gyõzelemhez a védelemhez éppúgy szükség volt, mint a támadókra – mindenki hozzátette tehát a magáét. Megemelem a kalapom a fiúk elõtt. A tavaszi szereplésünkre a következõ bajnokságban is lehet építeni, nagyon bízom a hasonlóan sikeres folytatásban.

A 12. helyen végzett U18-as együttes amolyan „mostohagyereknek” számított, a csapatban jellemzõen olyan futballisták szerepeltek, akik sérülésükbõl épültek fel, vagy nem fértek korosztályuk csapatába.  Az edzõk is cserélõdtek, Márkus Gábor, Farkas Péter, Marton Róbert, Kuttor Attila is ült a kispadon.

–  Rosszul kezdtük a bajnokságot, jónéhány nagy vereségbe belefutottunk, a bajnokság végére viszont magunkra találtunk, így összességében a 12. hely nem rossz eredmény – mondta Márkus Gábor, az U18-as gárda egyik trénere. – Noha elsõsorban az U21-es gárdából kimaradó, valamint sérülésükbõl felépülõ futballisták szerepeltek nálunk, ugyanabban a labdabirtoklásra épülõ rendszerben futballoztunk, mint a többi akadémiai együttesünk. A csapategység volt a fõ erõsségünk, remek kis baráti társaság jött össze. Egyénileg Török Milánt emelném ki, aki a bajnokság hajrájájában rengeteg gólt szerzett. A következõ bajnokságban sem változik az elképzelésünk, a gyengébb formában és sérülésükbõl felépülõ labdarúgókat szerepeltetjük.

Az ötödik helyen zárta a bajnokságot az Illés Akadémia-Haladás U21-es csapata. Kuttor Attila tanítványainak nem volt könnyû dolguk, játékosai a korosztályos mellett a felnõtt, NB III-as bajnokságban is helytálltak. Ez pedig óhatatlanul a teljesítmény rovására ment.

– Nagyon jól kezdtük az õszt, egy darabig vezettük is a tabellát, a szezon végére azonban visszacsúsztunk az ötödik helyre – mondtaKuttor Attila, az U21-es csapat edzõje. – Már az õsz végén látszott az, ami a tavaszra csúcsosodott ki igazán, vagyis két fronton nehéz helytállni. A keret az U21-es bajnokság mellett ugyanis párhuzamosan az NB III-ban is szerepelt. Ráadásul télen sok rutinos játékos ilyen-olyabn okokból távozott, emellett a korosztályos válogatottakba is sok futballistát adtunk. A tavasz kicsit gyengébben sikerült, ám a bajnokság végére ismét magunkra találtunk, és végül megtartottuk õszi ötödik helyünket. Miután nagy az átjárás az akadémia csapatai közöt, így nálunk is rengeteg 18-19 éves futballista szerepelt. Közel félszáz labdarúgó lépett pályára az U21-es csapatunkban. A nagy fluktuációt figyelembevéve abszolút jónak értékelem az ötödik helyünket. Külön egy emlékezetes mérkõzést nem tudok kiemelni, viszont gyõzelmeinknél mindig valóban jobbak is voltunk ellenfeleinknél. Meggyõzõdésem, amennyiben állandó kerettel játszunk, a dobogón végezhettünk volna, de legalábbis harcban lettünk volna az elsõ három helyért. Ugyanakkor az akadémián nem a helyezésen van a hangsúly, sokkal fontosabb, hogy fejlõdjenek a játékosok, és minél több labdarúgót adjunk az elsõ csapatnak. Ennek eleget tettünk, ez a célunk a következõ bajnokságban is.